
Балик з товстолобика
Приготування балика з товстолобика процес тривалий і цікавий. Тому, якщо захочете поласувати їм в передноворічний пост, або просто у буденний день, тоді доведеться заздалегідь почати готувати, адже його "визрівання" займає час. Трохи про саму страву: слово "балик" з тюркського означає "риба", отже, пропонуємо вам приготувати балик з найціннішої і дуже смачної риби - товстолобика. Рибна страва виходить дуже соковитою і апетитною, але максимум задоволення надасть поєднання з солодко-кислим соусом. Завершити смаковий ефект зможуть спеції, саме вони перетворять страву, і послужать для неї деякою "кулінарною фішкою". Коли процес готування завершиться, вам залишиться лише нарізати балик широкими пластинами і полити соусом.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Товстолоб цілий
1 шт.
Сіль йодована Сто Пудів Екстра 400г
за смаком
Спеції Сіль чорна
за смаком
Етапи приготування
01
Рибу почистити, помити. Відрізати голову і хвіст. Розрізати уздовж по спині. Видалити хребет риби з хребтом. Очистити товстолобик від нутрощів.
02
Тушку гарненько вимити. Розрізати упоперек шматками розміром 7 см. Обваляти кожен в йодованій солі. Викласти в посудину шарами, посипавши сіллю. Покласти зверху вантаж. Потім відправити у холодильник на 5 днів.
03
По закінченню часу, дістати рибу. Злити розсіл. Промити усі шматочки водою. Бажано вимочити в холодній воді 6 годин (міняти воду). Висушити товстолобик в тіні, під вентилятором, або на кухні під відкритим вікном.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів



 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1).png)
 (2).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1) (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1) (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)