
Запашна молода картопелька
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Картопля очищена молода дрібна 1кг
1 кг.
Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл
4 ст. л.
Часник
1 голівка
Розмарин 50г
5 г.
Етапи приготування
01
Духовку розігріти до 220°С. Картоплю добре помити, потерти щіткою (шкірку треба залишити!). Для цього рецепта найкраще підходить саме дрібна молода картопля. Довести воду до кипіння, покласти в неї картоплю та проварити 5 хвилин (слідкувати за часом, щоб вона не розварилася). Дістати картоплю, дати їй трохи остигнути, обсушити.
02
Викласти картоплю у форму для запікання або просто на деко.
03
Часник розділити на зубчики, викласти часник зверху на картоплю.
04
Якщо використовується свіжий розмарин (що краще, оскільки він є більш запашним), розділити гілочки на кілька частин. Рівномірно посипати картоплю розмарином (не додавати його надто багато, тому що йому властивий дуже міцний специфічний аромат).
05
На довершення посипати картоплю морською сіллю (можна використовувати і звичайну дрібного помелу) та полити оливковою олією (можна використовувати і розтоплене верошкове масло).
06
Поставити картоплю в духовку на верхню полицю та випікати при 220°С 25-30 хвилин. При цьому кожні 7-10 хвилин відкривати духовку, перевертати картоплю та поливати олією, в якій вона запікається, для утворення золотистої хрусткої скоринки. Подавати як самостійну страву або у якості гарніру. Можна прикрасити страву цілою гілочкою розмарину.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів



 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1).png)
 (2).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1) (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1) (1).png)