 (1).png)
Пухкі сирники
1
Пухкі сирники — це справжнє приємне відкриття для кожного, хто любить смачний і ситний сніданок. У ніжній текстурі та золотистій скоринці цього десерту ховаються секрети кулінарної майстерності господинь. Чи не найважливіша "изюминка" пишних сирників — це мінімальна кількість борошна, завдяки чому текстура залишається легкою і повітряною. Кисломолочний сир, натертий крізь сито, надає сирникам ніжності, в той час як правильна техніка смажіння забезпечує рівномірне пропікання до самої серединки.
Варіації
З додаванням ванільного цукру або ванільного екстракту
З родзинками або дрібно нарізаними яблуками
З манною крупою замість частини борошна для пишності
Секрети ніжності та смаку
Сир має бути не занадто вологий, слід відцідити зайву сироватку
Яйце додається по одному і ретельно вимішується
Не переборщуйте з борошном, адже тісто має залишатися м'яким
Поради щодо інгредієнтів
Сир краще брати домашній 5-9% жирності
Яйця кімнатної температури краще змішуються
Цукор можна замінити медом для особливого смаку
Дрібні кулінарні нюанси
Формуємо сирники вологими руками, щоб не липли
Обов'язково обвалюємо їх в борошні перед смаженням
Подавати гарячими зі сметаною або варенням
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Сир кисломолочний Простонаше 5% 300г
500г
Яйця курячі Ясенсвіт Молодильні С0 10шт
2шт
Цукор Ата Демерара тростинний 500г
3 ст. л.
Борошно Хуторок пшеничне вищий ґатунок 1кг
4 ст. л.
Сіль Salute di Mare морська натуральна харчова помел №0 600г
0.5 ч. л.
Олія соняшникова Щедрий Дар рафінована дезодорована 500мл
50 мл
Борошно Хуторок пшеничне вищий ґатунок 1кг
для паніровки — 100 г
Етапи приготування
01
Підготовка сиру — Кисломолочний сир протерти через дрібне сито або змолоти блендером до однорідної маси. ⏱ 5 хв. Орієнтир: Маса стала однорідною без грудочок.
02
Приготування тіста — До сиру додати яйця, цукор, сіль та борошно. Ретельно вимішати до однорідності. ⏱ 5 хв. Орієнтир: Тісто стало пластичним і не липне до рук.
03
Формування сирників — Вологими руками сформувати невеликі кульки, сплющити їх до товщини 1-1.5 см та обваляти в борошні. ⏱ 8 хв. Орієнтир: Сформовано 12-16 сирників рівного розміру.
04
Смаження — Розігріти олію на сковороді, викласти сирники і смажити по 3-4 хвилини з кожного боку на середньому вогні. ⏱ 7 хв. Орієнтир: Сирники стали золотистими з обох боків і піднялися.
05
Порада: Готові сирники подавайте одразу гарячими зі сметаною, медом або домашнім варенням - так вони найсмачніші і найпишніші.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів






 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1).png)
 (2).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1) (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1) (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)