 (1).png)
new
Пухкі сирники
Пухкі сирники — це справжнє приємне відкриття для кожного, хто любить смачний і ситний сніданок. У ніжній текстурі та золотистій скоринці цього десерту ховаються секрети кулінарної майстерності господинь. Чи не найважливіша "изюминка" пишних сирників — це мінімальна кількість борошна, завдяки чому текстура залишається легкою і повітряною. Кисломолочний сир, натертий крізь сито, надає сирникам ніжності, в той час як правильна техніка смажіння забезпечує рівномірне пропікання до самої серединки.
Варіації
З додаванням ванільного цукру або ванільного екстракту
З родзинками або дрібно нарізаними яблуками
З манною крупою замість частини борошна для пишності
Секрети ніжності та смаку
Сир має бути не занадто вологий, слід відцідити зайву сироватку
Яйце додається по одному і ретельно вимішується
Не переборщуйте з борошном, адже тісто має залишатися м'яким
Поради щодо інгредієнтів
Сир краще брати домашній 5-9% жирності
Яйця кімнатної температури краще змішуються
Цукор можна замінити медом для особливого смаку
Дрібні кулінарні нюанси
Формуємо сирники вологими руками, щоб не липли
Обов'язково обвалюємо їх в борошні перед смаженням
Подавати гарячими зі сметаною або варенням
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Сир кисломолочний Простонаше 5% 300г
500г
Яйця курячі Ясенсвіт Молодильні С0 10шт
2шт
Цукор Ата Демерара тростинний 500г
3 ст. л.
Борошно Хуторок пшеничне вищий ґатунок 1кг
4 ст. л.
Сіль Salute di Mare морська натуральна харчова помел №0 600г
0.5 ч. л.
Олія соняшникова Щедрий Дар рафінована дезодорована 500мл
50 мл
Борошно Хуторок пшеничне вищий ґатунок 1кг
для паніровки — 100 г
Етапи приготування
01
Підготовка сиру — Кисломолочний сир протерти через дрібне сито або змолоти блендером до однорідної маси. ⏱ 5 хв. Орієнтир: Маса стала однорідною без грудочок.
02
Приготування тіста — До сиру додати яйця, цукор, сіль та борошно. Ретельно вимішати до однорідності. ⏱ 5 хв. Орієнтир: Тісто стало пластичним і не липне до рук.
03
Формування сирників — Вологими руками сформувати невеликі кульки, сплющити їх до товщини 1-1.5 см та обваляти в борошні. ⏱ 8 хв. Орієнтир: Сформовано 12-16 сирників рівного розміру.
04
Смаження — Розігріти олію на сковороді, викласти сирники і смажити по 3-4 хвилини з кожного боку на середньому вогні. ⏱ 7 хв. Орієнтир: Сирники стали золотистими з обох боків і піднялися.
05
Порада: Готові сирники подавайте одразу гарячими зі сметаною, медом або домашнім варенням - так вони найсмачніші і найпишніші.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів