
Скумбрія "копчена" по-домашньому
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Скумбрія
1 шт.
Вода негазована Аквуля 2л
1 л.
Сіль Єгипет
2 ст. л.
Цукор Ваш Цукор 10кг
20 г.
Цибуля
жменя
Чай фруктовий Карпатський чай Мультифрукт 100г
15 г.
Чорний перець Каміс горошком млинок 42г
за смаком
Коріандр Еко мелений 20г
за смаком
Лист лавровий
2 шт.
Олія соняшникова Оліяр рафінована 1л
1 ч. л.
Етапи приготування
01
Вичистити з риби усі нутрощі, зняти плівку і добре промити. Відрізати голову, а іншу частину використати для копчення.
02
Приготувати маринад: довести до кипіння 1 літр води. Додати промите цибульне лушпиння і варити 7 хвилин. Настоювати 10 хвилин і звільнити від води, використовуючи друшляк.
03
Заварити чай звичайним способом. У воду (проціджену від лушпиння) додати сіль, коріандр, заварений чай, цукор і лавровий лист. Довести усю суміш до кипіння і закрити кришкою, залишити на деякий час остигати. (Щоб риба вийшла зовсім копченою - слід додати в маринад 1 ст. л. рідкого диму).
04
Узяти посудину, відповідного розміру і перелити охолоджений маринад. Викласти в нього скумбрію.
05
Накрити рибу тарілочкою і поставити в прохолодне місце на 3 доби. Рибу треба час від часу перевертати, для рівномірного фарбування.
06
Через 3 доби дістати рибу з маринаду і обсушити за допомогою паперового рушника. Далі натерти скумбрію рослинною олією і можна їсти.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів










 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1).png)
 (2).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1).png)
 (1).png)