
Медовий торт "Укус бджоли"
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Борошно 7 1кг
225 г.
Розпушувач тіста Добрик 15г
10 г.
Сіль Єгипет
3 г.
Масло вершкове домашнє
125 г.
Цукор Ваш Цукор 10кг
150 г.
Яйця курячі Це-Яйце! С1 15шт
5 шт.
Екстракт Carmencita ванільний 150мл
5 г.
Мед Літній Мед 750г
130 мл.
Пелюстки мигдальні Моя Країна 200г
50 г.
Вершки Наші Вершки ультрапастеризовані 15% 125г
100 мл.
Крохмаль кукурудзяний Dr. Oetker 30г
25 г.
Цукрова пудра Aro 250г
50 г.
Молоко Наше Молоко ультрапастеризоване 3,2% 950г
125 мл.
Мигдаль смажений
200 г.
Етапи приготування
01
В миску просіяти борошно, з сіллю та розпушувачем, а потім відставити. Окремо до білого збити м'ягке масло з цукром. До масла з цукром по одному ввести 2 яйця і ванільний екстракт при цьому не перестаючи збивати. В суміш з масла, цукру та яєць додати 1/3 борошняної суміші та 2 столові ложки молока та вже не збивати, а лопаткою з силікону акуратно розмішати. Ще два рази додавати борошно та молоко, тобто ще 1/3 борошна та ще 2 столові ложки молока і так двічі. Кожного разу помішуючи лопаткою.
02
Взяти високу форму для випікання (20 см.), але нероз'ємну (це важливо), змастити маслом и на дно викласти коло із паперу для випікання. Це зробити неодмінно, оскільки мед обов'язково просочиться та не можна буде дістати бісквіт, а так він гарно відстане від стінок та дна. Викласти у форму тісто та розрівняти. Мед трохи підігріти та вилити його просто так на тісто. Він сам розтечеться та просочиться вниз. Так і повинно бути. Мед просочить бісквіт та буде неймовірно смачний корж.
03
Зверху на мед розкласти пелюстки мигдалю. Відправити в духовку на 40 хвилин приблизно при температурі 180°С. За тортом потрібно слідкувати та зрідка протикати шпажкою. Верхня частина зарум'яниться практично одразу. Якщо буде підсмажуватися сильно, то потрібно накрити фольгою, а інакше - підгорить.
04
Готовий бісквіт охолодити в формі та витягнути. Розрізати на 2 частини. Гарна текстура - не сухий та не мокрий. Охолодити корж.
05
Зробити крем. Для цього збити жовтки з пудрою та крохмалем в пишну білу масу. Залити молоко та мигдалеву есенцію та ще раз збити. Поставити ємність з кремом на середній вогонь і при постійному помішуванні варити крем до загустіння. Потім його потрібно повністю охолодити, краще при цьому накрити плівкою.
06
Мигдаль для декору подрібнити в блендері. Дуже холодні вершки збити в міцну щільну піну. Акуратно ввести вершки в заварний крем, що охолов. Рясно промастити кремом один нижній корж. Залишити для боків. Накрити другим коржом - щоб мигдаль був зверху, промастити боки та обсипати січеними горішками. Торт прибрати в холодильник на 2-3 години.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів














 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1).png)
 (2).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1) (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)