
Картопля по-селянськи у духовці
Перший часник з'явився більше чотирьох тисяч років тому, а вирощувати його почали в Середній Азії. У кулінарії він використовується як ароматна і злегка гіркувата приправа, особливо популярний в російській, турецькій, арабській кухнях. Картопля ж до Європи привезена лише в XVI столітті, а вже сьогодні цей коренеплід – номер один на столах українців. Навіщо весь цей екскурс в історію? – запитаєте Ви. Все просто: Вашій увазі дивовижна страва, в якій вищевказані продукти – як раз таки головні компоненти. Від одного лише її виду слинки потечуть. Ця страва старовинна, проста, але в той же час смачна, ситна і дуже апетитна – картопля по-селянськи із хрусткою скоринкою, запечена в духовці і заправлена часниковим соусом.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Картопля фасована
2 кг.
Олія соняшникова Царська олія нерафінована 0,92л
6 ст. л.
Часник
5 зуб.
Кріп 70г
за смаком
Етапи приготування
01
Спершу картоплю помити. Нарізати на 4 частини. Висипати в миску. Додати солі за смаком, перець і олії.
02
Перемішати. Змастити деко. Викласти на нього картоплю. Розігріти духовку до 200 градусів. Запікати 30-35 хвилин (перевернути 3 рази).
03
Якщо бракує солі, досолити після готовності. Подавати з часниковим соусом. Соус готувати так: нарізати дрібно гілочки кропу, часник нашаткувати, додати сіль 1/2 ч. л., все перемішати. Поперчити за смаком. Розбавити соняшниковою олією 4 ст. л., стільки ж кип'яченої води. Збити вилкою. Дати постояти 20 хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів




 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1).png)
 (2).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1) (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)