
Кутя
Кутя - у перекладі з грецької - варена пшениця. У стародавніх слов'ян - це ритуальне поминальне блюдо, яке символізує вічний зв'язок світу мертвих і світу живих. Кожен продукт в цій страві має своє смислове значення. Зерно - символізує вічне життя, воскресіння, добробут; мед - здоров'я і благополучний побут; мак і горіхи - достаток і плодючість.Кутя - головна обрядова страва на нашому столі в Святвечір, з неї починають святкову вечерю. Пропонуємо вам приготувати кутю за нашим рецептом, який дойшов до нас з глибини століть. Бережіть традиції предків і нехай у вашому домі панує мир, благополуччя і достаток.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Горіхи Мигдаль 150г
1 ст.
Мак харчовий
1 ст.
Родзинки
1 ст.
Мед Літній Мед 750г
за смаком
Вода негазована Аквуля 2л
за смаком
Етапи приготування
01
Пшеницю зварити. На 3 ст. пшениці взяти - 7 ст. води.
02
Мак перетерти в кавомолці. Потім на сковорідку налити трохи води, додати мак і цукор. Трохи протушкувати.
03
Горіхи подрібнити. Родзинки запарити.
04
Додати в готову кутю мак із цукром, родзинки і горіхи.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів





 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1).png)
 (2).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1) (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)