 (1).png)
Млинці на воді без яєць
1
Млинці на воді без яєць — це справжня знахідка для веганів та людей з алергією на яйця. Вони не лише смачні, але й дуже прості у приготуванні. Ці млинці виходять м'якими та еластичними, завдяки особливій технології замішування тіста. Чи подасте ви їх з медом та ягодами або з грибною начинкою — ці млинці завжди сподобаються всій родині.
Готувати їх можна на сніданок чи обід, та навіть на святковий сніданок. Головне — це можливість експериментувати з солодкими чи солоними начинками. А якщо додати трішки фантазії, то можна створити справжній кулінарний шедевр без значних витрат.
Варіації
- Додайте дрібку куркуми для золотистого кольору.
- Замініть частину води на рослинне молоко для ніжності.
- Для солодких млинців додайте ванільний цукор або корицю.
Секрети ніжності та смаку
- Дайте тісту відстоятися 10-15 хвилин для набухання борошна.
- Не перемішуйте тісто занадто інтенсивно.
- Використовуйте теплу, але не гарячу воду.
Поради щодо інгредієнтів
- Просійте борошно для повітряності тіста.
- Додавайте олію поступово, щоб уникнути розшарування.
- Сода має бути свіжою для кращого піднімання.
Дрібні кулінарні нюанси
- Перший млинець зазвичай виходить комом - це нормально.
- Пательню потрібно добре розігріти перед випіканням.
- Готові млинці накривайте рушником для збереження вологості.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Борошно EuroMill пшеничне цільнозернове сіяне 1кг
200 г
Цукор-пісок
2 ст. л.
Сіль Сто Пудів Екстра 400г
0.5 ч. л.
Олія соняшникова Чумак Золота рафінована 0,5л
3 ст. л.
Олія соняшникова Чумак Золота рафінована 0,5л
для змащування — 1 ст. л.
Етапи приготування
01
Підготовка сухих інгредієнтів — Просійте борошно, змішайте з цукром, сіллю та содою в глибокій мисці. ⏱ 3 хв. Орієнтир: Однорідна суха суміш без грудочок.
02
Приготування тіста — Поступово влийте теплу воду (400 мл) , постійно помішуючи віничком, щоб уникнути утворення грудочок. ⏱ 5 хв. Орієнтир: Гладке тісто консистенції рідкої сметани.
03
Додавання олії — Влийте олію тонкою цівкою, інтенсивно перемішуючи. Дайте тісту відстоятися. ⏱ 10 хв. Орієнтир: Однорідне тісто без плівки олії на поверхні.
04
Розігрівання пательні та випікання млинців — Розігрійте пательню на середньому вогні, злегка змастіть олією. Наливайте тісто половником, швидко розподіляючи по всій поверхні пательні, смажте до золотистого кольору. Обережно переверніть лопаткою, доведіть до готовності з другого боку. ⏱ 12 хв. Орієнтир: Краї млинця підрум'янилися, поверхня підсохла. З обох боків золотистий.
05
Порада: Складайте готові млинці стопкою, змазуючи кожен вершковим маслом або улюбленим джемом. Подавайте відразу теплими або використовуйте для приготування налисників з начинкою.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів




 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1).png)
 (2).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1) (1) (1).png)
 (1) (1).png)