
Яблучна шарлотка класичний рецепт
1
Класична яблучна шарлотка — це ніжний і ароматний пиріг із золотистою скоринкою та соковитою яблучною начинкою. Він простий у приготуванні, доступний за інгредієнтами і завжди вдається навіть новачкам. Чудовий спосіб порадувати сім'ю або гостей, а всі продукти легко замовити на Zakaz.ua.
Порада
Для більш виразного смаку можна додати в тісто чайну ложку кориці або замінити частину цукру на коричневий.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Яблуко Українське
600г
Яйця курячі Ясенсвіт Молодильні С0 10шт
4шт
Цукор Хуторок білий кристалічний 800г
200г
Борошно пшеничне Краще вищий сорт 1кг
200г
Розпушувач тіста Добрик 15г
1 ч.л
Сіль Щедрі брати кам'яна 1,5кг
дрібка
Масло Ферма Екстра солодковершкове 82,5% 180г
20г
Етапи приготування
01
Підготуйте яблука (10 хвилин). Вимийте, очистіть від шкірки та серцевини, наріжте тонкими скибочками або кубиками.
02
Збийте яйця з цукром (7-8 хвилин). Яйця збивайте міксером із цукром і ванільним цукром до пишної світлої маси.
03
З'єднайте сухі інгредієнти (2 хвилини). В окремій мисці змішайте борошно, розпушувач і дрібку солі.
04
Замісіть тісто (3 хвилини). Обережно введіть борошняну суміш у яєчну масу, перемішуючи лопаткою до однорідності.
05
Підготуйте форму (2 хвилини). Змастіть форму вершковим маслом, за бажанням застеліть дно пергаментом.
06
Викладіть яблука і тісто (3 хвилини). На дно форми розподіліть половину яблук, зверху залийте тісто й викладіть решту яблук.
07
Випікайте (35 хвилин). Поставте у розігріту до 180 °C духовку й випікайте до золотистої скоринки. Готовність перевірте дерев’яною шпажкою — вона має виходити сухою.
08
Охолодіть і подавайте (5 хвилин). Дайте шарлотці трохи охолонути, вийміть із форми, наріжте й подавайте до чаю чи кави.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів