
Мідії з вином і фенхелем
Мідії - двостулкові морські молюски, смачний, корисний і недорогий морепродукт, який іноді називають "устрицями для бідняків". У цих дарах моря мінімальний вміст холестерину і висока концентрація якісного білка. Крім цього вони багаті жирними поліненасиченими кислотами омега-3, вітамінами В і Е, йодом, магнієм і кальцієм. Способи приготування мідій дуже різноманітні: їх відварюють, смажать, маринують, коптять, солять, тушкують в різних соусах. У даному рецепті пропонується приготувати мідії з білим вином і фенхелем. Фенхель надасть страві приємний солодкуватий анісовий присмак і запах, а біле вино додасть свою кислинку і збагатить смак Вашої страви.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Масло вершкове домашнє
3 ст. л.
Фенхель
1 шт.
Цибуля шалот 250г
2 шт.
Мідії пікантні
500 г.
Вино Chevrotin Chardonnay сухе біле 0,75л
100 мл.
Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл
3 ст. л.
Оцет винний Ergon білий 250мл
2 ст. л.
Сіль Єгипет
за смаком
Спеція Перець чорний мелений
за смаком
Етапи приготування
01
Розтопити вершкове масло у великій каструлі. Додати подрібнений фенхель, цибулю. Посолити і поперчити за смаком. Готувати протягом 5-6 хвилин, поки овочі не стануть м'якими.
02
Потім додати мідії, вино. Готувати, поки не розкриються всі мідії.
03
Далі дістати мідії. Змішати оливкову олію з винним оцетом, додати сіль, перець, добре перемішати. Зверху викласти мідії і полити бульйоном, в якому вони варилися.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів





























 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1) (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1) (1).png)