
Німецький різдвяний кекс "Штоллен"
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Борошно 7 1кг
500 г.
Цукор Ваш Цукор 10кг
100 г.
Ром Pott 54% 0,7л
100 мл.
Журавлина сушена
100 г.
Мигдаль
100 г.
Родзинки
175 г.
Молоко 2,5% 900г
100 мл.
Дріжджі Львівські Дріжджі пресовані 42г
5 г.
Цукрова пудра Aro 250г
100 г.
Масло вершкове домашнє
200 г.
Етапи приготування
01
Родзинки та журавлину залити ромом. Залишити на 30 хвилин, потім додати мигдаль.
02
Дріжджі розвести в теплому молоці, борошно змішати з цукром. Поступово вливати дріжджі в борошно, часто помішуючи. Залишити в теплому місці на 30 хвилин, поки не підніметься.
03
Влити в суміш розтоплене масло. Додати терту цедру лимона, сухофрукти та горіхи, замочені в ромі. Замісити тісто.
04
З тіста зробити корж довгастої форми. Поставити "Штоллен" в духовку, розігріту до 190°C. Накрити фольгою, випікати 1 годину. За 10 хвилин до закінчення випікання прибрати фольгу.
05
Готовий "Штоллен" посипати цукровою пудрою. Загорнути кекс у фольгу і помістити в прохолодне місце на пару тижнів. Чим довше настоюється "Штоллен", тим він смачніший.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів




























 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1) (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1) (1).png)