
Листкове бездріжджове тісто
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Борошно 7 1кг
2 ст.
Масло вершкове домашнє
150 г.
Вода негазована Аквуля 2л
0,5 ст.
Суміш яєчна Ovostar Жовток яєчний рідкий 1кг
1 шт.
Сіль Єгипет
на кінчику ножа
Горілка Хортиця Класична 40% 0,5л
1 ст. л.
Етапи приготування
01
Масло перемішати з 3 столовими ложками борошна, сформувати з нього плаский прямокутник і охолодити.
02
Просіяти борошно в миску, зробити в середині лунку. Підлити в борошно воду, додати сіль, яєчний жовток і горілку. Замісити тісто.
03
Не вимішувати тісто дуже інтенсивно. Інтенсивне вимішування тіста викликає набухання клейковини борошна і тісто стає пластичним і еластичним, що у разі листкового тіста дуже небажано.
04
Для того щоб замішане тісто втратило придбану під час замісу пластичність, загорнути тісто в харчову плівку і покласти в холодильник, як мінімум на 30 хвилин.
05
Розкачати тісто в довгастий пласт, на середину його покласти підготовлене масло. Накрити масло харчовою плівкою і розкачати вздовж довгого зрізу тіста.
06
Зняти з масла харчову плівку і скласти тісто таким чином, щоб повністю накрити розкатане масло.
07
Зрізати надлишки тіста з вільних кінців згорнутого тістового пласта. Один з країв тіста заліпити, другий край залишити вільним. Скласти розкачане тісто в потрійне складання. Для цього скласти відкриті зрізи тіста до середини, а потім скласти навпіл.
08
Покласти складене тісто відкритими кінцями на себе і розкачати до початкової довжини.
09
Розкочувати тільки в одному напрямку, від середини до центру і від країв до середини. Сильно не тиснути на качалку, щоб не порвати тісто. Розкачане тісто скласти в 2 складання (на три рівні частини). Накрити складений пласт харчовою плівкою і покласти в холодильник на 20 - 30 хвилин. Після цього дістати охолоджене тісто і знову розкачати до початкової довжини, знову скласти і знову накрити плівкою і відправити в холодильник на 20 - 30 хвилин. Таким чином зробити 6 подвійних складань.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів


























 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1) (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1) (1).png)