
Мариновані опеньки
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Опеньки Mikado мариновані 530г
1 кг.
Цукор Ваш Цукор 10кг
2 ст. л.
Сіль Єгипет
4 ч. л.
Оцет Столовий 9% 1л
50 мл.
Гвоздика Auchan 10г
4 шт.
Лист лавровий
2 шт.
Перець чорний Kotanyi горошок 70г
за смаком
Етапи приготування
01
Опеньки гарненько промити під водою, а краще, якщо їх перед цим потримати у воді, щоб вони очистилися від зайвого бруду. Якщо ви використовуєте заморожені опеньки, то їх не слід розморожувати.
02
Помістити чисті опеньки в каструлю, залити водою і довести до кипіння. Далі цю воду злити, промити ще раз гриби, і залити свіжою водою. Варити 40 хвилин.
03
Після того, як опеньки зваряться, перелити грибний відвар (використати для маринаду) в іншу ємність (необхідно 1 л.). У маринад додати оцет, цукор, гвоздику, перець чорний, запашний перець, сіль, лавровий лист.
04
Довести маринад до кипіння і залити ним гриби. Кип'ятити ще 15 хвилин. А тим часом простерелізувати банки на пару: наприклад, прокип'ятити їх у великій каструлі 10 хвилин, при цьому обов'язково на дно покласти ганчірку, щоб не полопалися, (як варіант, можна ще й в духовій шафі).
05
Грибки розкласти в простерелізовані банки, залити маринадом і закатати. Поставити в холодне темне місце. Через декілька днів можна вживати.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів







 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1) (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)