
Карамелізовані апельсини
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Апельсини 1кг
2 шт.
Цукор Ваш Цукор 10кг
400 г.
Вода негазована Аквуля 2л
300 мл.
Приправа Aro Бодян 100г
3 шт.
Спеція Кориця палички
1 шт.
Гвоздика Auchan 10г
4 шт.
Етапи приготування
01
Апельсини помити, нарізати кружечками товщиною 5 мм.
02
Опустити апельсини в каструлю з киплячою водою на 3-4 хвилини, щоб позбутися гіркоти.
03
Викласти апельсини шумівкою на паперові рушники, дати воді стекти.
04
У широкому посуді (може підійти сковорідка) на середньому вогні цукор розчинити з водою, покласти туди апельсини, додати прянощі.
05
Довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімального і варити апельсини 1 годину ± 15 хвилин з відкритою кришкою. За цей час апельсини повинні стати трохи прозорими.
06
Потім збільшити температуру до стану, коли вода почне вирувати. І варити ще 15-20 хвилин. Сироп зменшиться в кількості і почне карамелізуватися (густіти).
07
Апельсини вийняти шумівкою на решітку і дати стекти сиропу.
08
Розігріти духовку до 150-160°C. Розмістити решітку з апельсинами в середині, а під нею встановити деко, застелене пергаментом, силіконовим килимком або фольгою. З фольги або пергаменту карамель видалити простіше, ніж з деко.
09
Через 40-60 хвилин вимкнути духовку і залишити апельсини там остигати і підсихати.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів


























 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1) (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1).png)