
Спанакорізо
За такою цікавою і важко вимовляємою назвою ховається традиційна грецька страва, яке, до речі, є дуже корисною, смачною і поживною одночасно. Спанакорізо являє собою гарнір з рису зі шпинатом і свіжою зеленню. Ця страва вважається зимовою, оскільки в Греції шпинат починають вирощувати пізньої осені, а збирають урожай якраз таки в період холодів. У нашому ж випадку в спанакорізо додаються стиглі томати (найкраще використовувати сорт чері), які забарвлять зернятка рису в яскравий колір і зроблять страву ще більш ефектною. Після приготування можете скропити рис лимонним соком, а також додати раскрошену солонувату бринзу або фету – вийде зовсім по-грецьки.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Рис пропарений
120 г
Томат Чері
180 г
Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл
60 мл
Кріп 70г
60 г
Шпинат пучок 100г
170 г
Вода негазована Аквуля 2л
500 мл
Сіль Єгипет
за смаком
Перець чорний Kotanyi горошок 70г
за смаком
Цибуля
30 г
Етапи приготування
01
У великій каструлі на середньому вогні нагріти олію
02
Нарізати цибулю і обсмажити в олії, поки не стане напівпрозорою.
03
Додати протерті помідори (пюре), нарізаний кріп, сіль і перець.
04
Потім додати нарізаний шпинат і обсмажити суміш.
05
Залити водою і довести до кипіння.
06
Додати рис, зменшити вогонь до мінімуму, накрити кришкою і тушкувати 20-25 хвилин.
07
Дати охолонути хвилин 15 і подавати.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів





























 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1) (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1) (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)