 (1).png)
new
Повітряний медовик
Повітряний медовик - це легенда серед десертів, що захоплює своїм ніжним смаком від першого до останнього шматочка. Його медові коржі готуються з содою, яка забезпечує пористу текстуру, що буквально тане в роті. Окрім цього, крем зі сметани робить його особливо соковитим, а багатогодинне просочування істотно підсилює м'якість кожного шматка.
Коржі випікаються швидко, але весь процес магії відбувається в холодильнику, коли торт набирає свою багатогранність смаків. Наступного дня ви отримаєте результат, який вартий очікування - легкий, ароматний і невимовно смачний медовик.
Варіації
- Замість сметанного крему можна використовувати заварний крем.
- Додавання горіхів між шарами.
- Покриття шоколадною глазур'ю задля збільшення смакової глибини.
Секрети ніжності та смаку
- Тісто важливо не переробляти після додавання соди.
- Коржі потрібно розкачувати максимально тонко, щоб досягти бажаної текстури.
- Крем має бути кімнатної температури для кращого просочування.
Поради щодо інгредієнтів
- Обирайте рідкий і ароматний мед, щоб підкреслити медовий смак.
- Важливо, щоб сметана була жирністю не менше 20% для крему.
- Цукрову пудру можна приготувати самостійно з цукру, що зекономить ваш бюджет і час.
Дрібні кулінарні нюанси
- Коржі випікаються швидко, не більше 3-4 хвилин, щоб уникнути пересушування.
- Торт обов'язково має настоятися мінімум 6 годин, щоб його текстура була досконалою.
- Обрізки коржів можна використати для посипки, що надасть йому естетичного вигляду та додаткового хрускоту.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Мед Novus різнотрав'я натуральний 250г
100 г
Цукор Marka Promo білий кристалічний 1кг
100 г
Масло Ферма Селянське солодковершкове 73% 180г
100 г
Яйця курячі Квочка Домашні С0 10шт
2 шт
Сода харчова НЗ 450г
1 ч.л.
Борошно Хуторок пшеничне вищий ґатунок 1кг
400 г
Сметана Ферма 20% 300г
600 г
Цукрова пудра Еко 150г
150 г
Цукор ванільний Мрія 10г
1 ч.л.
Етапи приготування
01
Підготовка медової основи - розтопити мед з цукром і маслом на водяній бані до однорідності. ⏱ 10 хв. Орієнтир: суміш стає рідкою і однорідною.
02
Приготування тіста - додати яйця до охолодженої медової суміші, потім соду і борошно. ⏱ 15 хв. Орієнтир: тісто еластичне, не липне до рук.
03
Розділення тіста - розділити тісто на 6-8 частин, розкачати кожну в тонкий корж. ⏱ 30 хв. Орієнтир: коржі тонкі, напівпрозорі.
04
Випікання коржів - випікати коржі при 180°C по 3-4 хвилини кожен. ⏱ 30 хв. Орієнтир: коржі золотисті, легко відстають від пергаменту.
05
Приготування крему - збити сметану з цукровою пудрою і ванільним цукром до густих піків. ⏱ 10 хв. Орієнтир: крем тримає форму, не стікає з венчика.
06
Складання торта - промазати кожен корж кремом, складати торт шар за шаром. ⏱ 20 хв. Орієнтир: всі коржі рівномірно промазані.
07
Настоювання - залишити торт в холодильнику на ніч для просочування. ⏱ 360 хв. Орієнтир: коржі стали м'якими, легко розрізаються.
08
Порада: Перед подачею дайте торту постояти 30 хвилин при кімнатній температурі для найкращого смаку.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів