Повітряний медовик - Image

new

Повітряний медовик

Кількість порцій: 8Час приготування: 8 годСкладність: ВажкийПрийом їжі: Вечеря

Повітряний медовик - це легенда серед десертів, що захоплює своїм ніжним смаком від першого до останнього шматочка. Його медові коржі готуються з содою, яка забезпечує пористу текстуру, що буквально тане в роті. Окрім цього, крем зі сметани робить його особливо соковитим, а багатогодинне просочування істотно підсилює м'якість кожного шматка.

Коржі випікаються швидко, але весь процес магії відбувається в холодильнику, коли торт набирає свою багатогранність смаків. Наступного дня ви отримаєте результат, який вартий очікування - легкий, ароматний і невимовно смачний медовик.


Варіації

  1. Замість сметанного крему можна використовувати заварний крем.
  2. Додавання горіхів між шарами.
  3. Покриття шоколадною глазур'ю задля збільшення смакової глибини.

Секрети ніжності та смаку

  1. Тісто важливо не переробляти після додавання соди.
  2. Коржі потрібно розкачувати максимально тонко, щоб досягти бажаної текстури.
  3. Крем має бути кімнатної температури для кращого просочування.

Поради щодо інгредієнтів

  1. Обирайте рідкий і ароматний мед, щоб підкреслити медовий смак.
  2. Важливо, щоб сметана була жирністю не менше 20% для крему.
  3. Цукрову пудру можна приготувати самостійно з цукру, що зекономить ваш бюджет і час.

Дрібні кулінарні нюанси

  1. Коржі випікаються швидко, не більше 3-4 хвилин, щоб уникнути пересушування.
  2. Торт обов'язково має настоятися мінімум 6 годин, щоб його текстура була досконалою.
  3. Обрізки коржів можна використати для посипки, що надасть йому естетичного вигляду та додаткового хрускоту.

Продукти для рецепту

Мед Novus різнотрав'я натуральний 250г
79.99

Мед Novus різнотрав'я натуральний 250г

250 г

Інгредієнти

Мед Novus різнотрав'я натуральний 250г

100 г

Цукор Marka Promo білий кристалічний 1кг

100 г

Масло Ферма Селянське солодковершкове 73% 180г

100 г

Яйця курячі Квочка Домашні С0 10шт

2 шт

Сода харчова НЗ 450г

1 ч.л.

Борошно Хуторок пшеничне вищий ґатунок 1кг

400 г

Сметана Ферма 20% 300г

600 г

Цукрова пудра Еко 150г

150 г

Цукор ванільний Мрія 10г

1 ч.л.

Етапи приготування

01

Підготовка медової основи - розтопити мед з цукром і маслом на водяній бані до однорідності. ⏱ 10 хв. Орієнтир: суміш стає рідкою і однорідною.

02

Приготування тіста - додати яйця до охолодженої медової суміші, потім соду і борошно. ⏱ 15 хв. Орієнтир: тісто еластичне, не липне до рук.

03

Розділення тіста - розділити тісто на 6-8 частин, розкачати кожну в тонкий корж. ⏱ 30 хв. Орієнтир: коржі тонкі, напівпрозорі.

04

Випікання коржів - випікати коржі при 180°C по 3-4 хвилини кожен. ⏱ 30 хв. Орієнтир: коржі золотисті, легко відстають від пергаменту.

05

Приготування крему - збити сметану з цукровою пудрою і ванільним цукром до густих піків. ⏱ 10 хв. Орієнтир: крем тримає форму, не стікає з венчика.

06

Складання торта - промазати кожен корж кремом, складати торт шар за шаром. ⏱ 20 хв. Орієнтир: всі коржі рівномірно промазані.

07

Настоювання - залишити торт в холодильнику на ніч для просочування. ⏱ 360 хв. Орієнтир: коржі стали м'якими, легко розрізаються.

08

Порада: Перед подачею дайте торту постояти 30 хвилин при кімнатній температурі для найкращого смаку.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

new

Курник з млинцями

Курник з млинцями

6

2 год