 (1).png)
Млинці на молоці та окропі
1
Млинці на молоці та окропі — це справжній гастрономічний шедевр серед сніданкових страв. Секрет у поєднанні молока та окропу — це робить млинці надзвичайно тонкими та еластичними. Окріп заварює частину борошна, що створює особливу ніжну текстуру. Блини виходять ажурними та легко згортаються в трубочку.
Варіації
- Можна замінити частину молока кефіром для кислинки.
- Додати ванілін або цедру лимона для аромату.
- Для солодких млинців додати 2-3 ст. л. цукру.
- Для несолодких варіантів додати сіль та зелень.
Секрети ніжності та смаку
- Обов'язково процідити тісто через сито для усунення грудочок.
- Дати тісту відстоятися 15-20 хвилин для набухання борошна.
- Використовувати тільки окріп, а не просто гарячу воду.
- Розтоплене масло додати в останню чергу.
Поради щодо інгредієнтів
- Борошно краще просіяти заздалегідь.
- Яйця мають бути кімнатної температури.
- Молоко підігріти до теплого стану.
- Використовувати рафіновану олію без запаху.
Дрібні кулінарні нюанси
- Перший млин зазвичай виходить грудкою - це нормально.
- Сковорода має бути добре розігрітою перед випіканням.
- Тісто має мати консистенцію рідкої сметани.
- Готові млинці накривати рушником для збереження м'якості.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Борошно Хуторок пшеничне вищий ґатунок 1кг
250 г
Молоко Галичина безлактозне 2,5% 870г
400 мл
Яйця курячі Шаничі СВ 6шт
2 шт
Цукор Goodway тростинний коричневий нерафінований 500г
2 ст. л.
Сіль гімалайська Salute Di Mare рожева дрібна 500г
0.5 ч. л.
Олія соняшникова Чумак Золота рафінована 0,5л
3 ст. л.
Масло Біло солодковершкове 82% 180г
50 г
Етапи приготування
01
Підготовка основи тіста — У глибокій мисці збити яйця з цукром та сіллю до однорідності. Поступово додати молоко, постійно перемішуючи. ⏱ 5 хв. Орієнтир: Суміш має бути однорідною без грудочок.
02
Додавання борошна — Просіяне борошно додавати частинами, ретельно перемішуючи вінчиком або міксером на малих обертах. ⏱ 5 хв. Орієнтир: Тісто без грудочок, консистенція густої сметани.
03
Заварювання окропом — Окріп (200 мл) вливати тонким струмочком, постійно інтенсивно перемішуючи, щоб не утворилися грудочки. ⏱ 3 хв. Орієнтир: Тісто стало більш рідким та однорідним.
04
Фінальна підготовка тіста — Додати рослинну олію та розтоплене вершкове масло. Процідити тісто через сито та дати відстоятися. ⏱ 20 хв. Орієнтир: Тісто має консистенцію рідкої сметани.
05
Випікання млинців — Розігріти сковороду, злегка змастити олією. Наливати тісто тонким шаром, розподіляючи по всій поверхні. ⏱ 12 хв. Орієнтир: Краї підрум'янилися, поверхня підсохла.
06
Порада: Готові млинці складати стопкою, змащуючи кожен вершковим маслом. Подавати гарячими з улюбленою начинкою або просто з сметаною та медом.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів







 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1).png)
 (2).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1) (1) (1).png)
 (1) (1).png)