Медовик з горіхами - Image

new

Медовик з горіхами

1

Кількість порцій: 12Час приготування: 3 годСкладність: СереднійПрийом їжі: Вечеря

Медові коржі надають торту неповторний аромат і золотистий колір. Волоські горіхи додають благородну терпкість і хрусткість, а кремова прослойка з сметаною ідеально балансує солодкість меду.


Варіації

- Замість волоських горіхів можна використати фундук або мигдаль.

- Для більш насиченого смаку додайте какао до одного з коржів.

- Прикрасьте карамелізованими горіхами або медовою крихтою.


Секрети ніжності та смаку

- Коржі стають м'якими після просочення кремом протягом 8-12 годин.

- Не перепікайте коржі - вони мають залишатися еластичними.

- Охолоджений крем легше наноситься і не розтікається.


Поради щодо інгредієнтів

- Використовуйте натуральний мед - гречаний або липовий для автентичного смаку.

- Сметана має бути жирністю не менше 20% для стабільного крему.

- Свіжі горіхи смажте на сухій сковороді для розкриття аромату.


Дрібні кулінарні нюанси

- Тісто для коржів готується на водяній бані - стежте щоб не перегріти.

- Після випічки коржі обрізайте ще теплими для рівних країв.

- Обрізки можна подрібнити для прикраси боків торта.

Продукти для рецепту

Мед Правильний мед Липовий 250г
144.90 - 199.00

Мед Правильний мед Липовий 250г

250 г

Інгредієнти

Мед Правильний мед Липовий 250г

150 г

Цукор Хуторок білий кристалічний 800г

200 г

Яйця курячі Від доброї Курки Формула здоров'я С0 10шт

3 шт

Масло Біло Екстра солоне 80% 180г

100 г

Борошно Хуторок пшеничне вищий ґатунок 1кг

500 г

Сода харчова 500г

1 ч. л.

Сметана Ферма 20% 300г

800 г

Пудра цукрова Саркара Продукт 250г

150г

Ядра волоських горіхів Bakalland 200г

200г

Цукор ванільний Dr.Oetker 8г

1 ч. л.

Етапи приготування

01

Підготовка горіхів — Волоські горіхи підсмажити на сухій сковороді 5 хвилин, дати охолонути та подрібнити ножем на середні шматочки. ⏱ 10 хв. Орієнтир: Горіхи золотисті та ароматні.

02

Приготування медового тіста — У каструлі на водяній бані змішати мед, цукор, яйця та масло, нагрівати помішуючи до розчинення цукру, додати соду, перемішати до збільшення в об'ємі. ⏱ 15 хв. Орієнтир: Маса стала світлішою та збільшилася вдвічі.

03

Замішування тіста — Зняти каструлю з вогню, поступово всипати просіяне борошно, швидко замісити тісто, розділити на 8 рівних частин. ⏱ 10 хв. Орієнтир: Тісто м'яке, еластичне, не липне до рук.

04

Випічка коржів — Кожну частину розкачати в коло діаметром 20-22 см, викласти на пергамент, випікати при 180°C по 5-7 хвилин кожен корж. ⏱ 60 хв. Орієнтир: Коржі золотисті з темнішими краями, пружні.

05

Приготування крему — Холодну сметану збити міксером, поступово додаючи цукрову пудру та ванільний цукор, збивати до стійких піків. ⏱ 10 хв. Орієнтир: Крем щільний, тримає форму, блискучий.

06

Складання торта — Кожен корж змастити кремом, посипати подрібненими горіхами, залишивши трохи для прикраси, складати коржі один на одний. ⏱ 15 хв. Орієнтир: Рівні шари крему, горіхи розподілені рівномірно.

07

Оздоблення — Верх та боки торта покрити кремом, прикрасити залишками горіхів, можна обсипати крихтами з обрізків коржів. ⏱ 10 хв. Орієнтир: Торт рівномірно покритий, горіхи розташовані декоративно.

08

Просочування — Відправити торт у холодильник мінімум на 8 годин, краще на ніч, для просочення коржів кремом. ⏱ 480 хв. Орієнтир: Коржі м'які, добре просочені, торт легко нарізається.

09

Порада Медовик найсмачніший через 12-24 години після приготування, коли коржі повністю просочаться кремом. Зберігати в холодильнику до 5 днів.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

new

Медовик с кавовим кремом

Медовик с кавовим кремом

8

2 год