 (1).png)
Медовик с кавовим кремом
1
Медовик — справжній скарб слов’янської кухні. Завдяки насиченому смаку медових коржів та поєднанню з кавовим кремом, цей десерт знайшов шалену популярність серед любителів десертів. Медовик — це насолода в кожній ложці, яка захоплює з перших секунд.
Його рецепт передається з покоління в покоління, змінюючи лише кремові варіації або доповнення фруктами, але завжди зберігає головний компонент — мед.
Якщо ви шукаєте десерт, що стане прикрасою святкового столу або подарує вечірньому чаю приємний смак, медовик — це те, що ви шукаєте.
Варіації
Медовик може бути з масляним кремом, сметанним, або як у нашому випадку — з кавовим кремом, що додає інтенсивності та насиченості.
Секрети ніжності та смаку
Щоб медовик був ніжним, важливо дотримуватися послідовності замішування тіста і давати коржам настоятися з кремом.
Поради щодо інгредієнтів
Вибирайте натуральний мед для приготування, а кава для крему може бути як розчинна, так і свіжозварена, для максимального аромату.
Дрібні кулінарні нюанси
Не поспішайте змащувати гарячі коржі кремом - дайте їм охолонути хоча б до кімнатної температури.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Мед Пасіка липовий 250г
200мл
Борошно Хуторок пшеничне вищий ґатунок 1кг
500г
Яйця курячі Ясенсвіт Справжні велетні С0 10шт
2 шт
Цукор Хуторок білий кристалічний 800г
200г
Сметана Молокія 20% 300г
200мл
Какао-порошок Dr.Oetker 50г
20г
Кава розчинна Jacobs Monarch 100г
2 ст. л.
Вершки Бурьонка ультрапастеризовані 15% 500г
400 мл
Етапи приготування
01
Приготування медового тіста — Змішуйте мед, цукор та яйця на паровій бані до розчинення. ⏱ 15 хв. Орієнтир: цукор повинен повністю розтанути.
02
Випічка коржів — Додайте борошно, розподіліть по форми та випікайте. ⏱ 30 хв. Орієнтир: коржі мають золотистий колір.
03
Приготування крему — Збийте вершки з цукром і додайте розчинену каву. ⏱ 10 хв. Орієнтир: крем повинен бути густим.
04
Збірка торта — Змащуйте кожен корж кремом, складаючи один на один. ⏱ 20 хв. Орієнтир: коржі мають добре просочитися.
05
Порада: Дайте настоятися торту в холодильнику ніч — так він стане більш просоченим та ніжним.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів







 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1).png)
 (2).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)