.png)
new
Традиційна паска в духовці
1
Цей рецепт традиційної української паски в духовці — це ваш шлях до створення неперевершеної святкової випічки. Історія паски тягнеться крізь сторіччя, і сьогодні ми продовжуємо зберігати цю традицію, додаючи свою нотку індивідуальності. Особлива техніка замішування тіста з поступовим додаванням інгредієнтів надає неповторний смак. Традиційна форма паски — це високий циліндр з золотистою скоринкою, що підкорює серця багатьох. Ароматна цедра апельсина додає випічці неповторний святковий запах.
Варіації
З родзинками та цукатами для більшої святковості
З маком та горіхами для насиченішого смаку
Міні-паски в індивідуальних формочках
Секрети ніжності та смаку
Довге вимішування тіста для пишності
Поступове підвищення температури при випіканні
Обов’язкове накривання фольгою для рівномірного пропікання
Поради щодо інгредієнтів
Використовуйте свіжі дріжджі для кращого підйому
Всі інгредієнти мають бути кімнатної температури
Просійте борошно для повітряності тіста
Дрібні кулінарні нюанси
Тісто має підійти двічі для ідеальної текстури
Не відкривайте духовку перші 40 хвилин випікання
Готовність перевіряють дерев’яною паличкою
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Борошно Хуторок пшеничне вищий ґатунок 1кг
500 г
Молоко Простонаше пастеризоване 2,5% 870г
200 мл
Дріжджі Львівські Дріжджі пресовані 42г
25 г
Яйця курячі Ясенсвіт Super Max СВ 10шт
3 шт
Яйця курячі Ясенсвіт Super Max СВ 10шт
жовтки - 2 шт
Цукор Українська Зірка 1кг
100 г
Масло Молокiя солодковершкове 82% 180г
100 г
Сіль Pripravka гімалайська рожева 200г
1 ч. л.
Цедра апельсину Kotanyi Dessert 20г
1 ст. л.
Ванілін Pripravka 2г
1 ч. л.
Родзинки Bakalland Джамбо 100г
100 г
Етапи приготування
01
Підготовка опари — Розчинити дріжджі в теплому молоці з 1 ст.л. цукру, залишити на 10 хвилин до появи піни. ⏱ 15 хв. Орієнтир: Опара збільшилася вдвічі та покрилася пінкою.
02
Замішування тіста — Змішати борошно з сіллю, додати опару, яйця, жовтки, решту цукру та ваніль. Вимішувати 15 хвилин. ⏱ 20 хв. Орієнтир: Тісто стало еластичним та не липне до рук.
03
Додавання масла — Поступово вмішати розм’якшене масло та цедру апельсина, продовжити вимішування 10 хвилин. ⏱ 15 хв. Орієнтир: Тісто гладеньке та блискуче.
04
Додавання родзинок — Вмішати промиті та підсушені родзинки в тісто. ⏱ 5 хв. Орієнтир: Родзинки рівномірно розподілені.
05
Перший підйом — Покласти тісто в змащену олією миску, накрити серветкою та залишити в теплому місці. ⏱ 90 хв. Орієнтир: Тісто збільшилося вдвічі.
06
Формування паски — Обм’яти тісто, сформувати круглу паску та покласти в змащену формочку. ⏱ 10 хв. Орієнтир: Паска заповнює 2/3 форми.
07
Другий підйом — Залишити паску в теплому місці для другого підйому. ⏱ 45 хв. Орієнтир: Паска піднялася до країв форми.
08
Випікання — Випікати в розігрітій до 180°C духовці, накривши фольгою перші 30 хвилин. ⏱ 60 хв. Орієнтир: Дерев’яна паличка виходить сухою, скоринка золотиста.
09
Порада: Готову паску охолодити на решітці та залишити на ніч перед подачею для стабілізації структури.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів










 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1).png)
.png)
.png)
.png)
.png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)








 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)