
Капоната з оливками
Капоната - це традиційна сицилійська (італійська) закуска з овочів. Головні її складові - баклажани, оливки, селера і каперси. При її приготуванні баклажани треба рясно посипати сіллю - для зменшення гіркоти. При використанні дрібних оливок, різати їх не потрібно, або деякі тільки навпіл. Капонату можна вживати як в гарячому, так і в холодному вигляді. Остиглу можна вживати як холодну закуску - перетерти в пасту до однорідного стану і намазувати на хліб. Капоната придбає зовсім інший смак, якщо замінити всього один продукт - зелені оливки на грецькі фіолетові маслини.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Spice Black Pepper Ground
за смаком
Salt Egypt
за смаком
Packaged Eggplants
1 шт.
Aro Sliced Olives 4250ml
100 г.
Celery Stalk
2 шт.
Iberica Capers 250g
2 ст. л.
Packed Onion from 3kg
1 шт.
Pink Tomato in Packing
4 шт.
Vash Tsukor Sugar 10kg
2 ст. л.
Kuhne Balsamic Vinegar of Modena 6% 250ml
2 ст. л.
Parsley 70g
1 пучок
Preparation steps
01
Баклажани промити, очистити від шкірки, нарізати на кубики, покласти в миску, засипати сіллю. Через 15 хвилин промити під холодною водою, просушити, обсмажити на сковороді 4 хвилини. Після, перекласти в миску.
02
Каперси, цибулю, оливки та селеру нарізати, додати в сковороду до баклажанів.
03
Зробити надріз на помідорах, залити на 2 хвилини окропом, після, зняти шкірку. М'якоть помідорів подрібнити, обсмажити з цукром на окремій сковороді протягом 4 хвилин. Влити до помідорів оцет, додати сіль і перець за смаком, тушкувати без кришки протягом 7-8 хвилин на сильному вогні.
04
Заправити баклажани томатним соусом з другої сковороди, додати подрібнену петрушку. Остудити суміш, після, поставити в холодильник.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores