Капоната з оливками - Image

Капоната з оливками

Number of servings: 4Cooking time: 30 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Капоната - це традиційна сицилійська (італійська) закуска з овочів. Головні її складові - баклажани, оливки, селера і каперси. При її приготуванні баклажани треба рясно посипати сіллю - для зменшення гіркоти. При використанні дрібних оливок, різати їх не потрібно, або деякі тільки навпіл. Капонату можна вживати як в гарячому, так і в холодному вигляді. Остиглу можна вживати як холодну закуску - перетерти в пасту до однорідного стану і намазувати на хліб. Капоната придбає зовсім інший смак, якщо замінити всього один продукт - зелені оливки на грецькі фіолетові маслини.

Ingredients for the recipe

Spice Black Pepper Ground
858.00

Spice Black Pepper Ground

per 1 kg

Ingredients

Spice Black Pepper Ground

за смаком

Salt Egypt

за смаком

Packaged Eggplants

1 шт.

Aro Sliced Olives 4250ml

100 г.

Celery Stalk

2 шт.

Iberica Capers 250g

2 ст. л.

Packed Onion from 3kg

1 шт.

Pink Tomato in Packing

4 шт.

Vash Tsukor Sugar 10kg

2 ст. л.

Kuhne Balsamic Vinegar of Modena 6% 250ml

2 ст. л.

Parsley 70g

1 пучок

Preparation steps

01

Баклажани промити, очистити від шкірки, нарізати на кубики, покласти в миску, засипати сіллю. Через 15 хвилин промити під холодною водою, просушити, обсмажити на сковороді 4 хвилини. Після, перекласти в миску.

02

Каперси, цибулю, оливки та селеру нарізати, додати в сковороду до баклажанів.

03

Зробити надріз на помідорах, залити на 2 хвилини окропом, після, зняти шкірку. М'якоть помідорів подрібнити, обсмажити з цукром на окремій сковороді протягом 4 хвилин. Влити до помідорів оцет, додати сіль і перець за смаком, тушкувати без кришки протягом 7-8 хвилин на сильному вогні.

04

Заправити баклажани томатним соусом з другої сковороди, додати подрібнену петрушку. Остудити суміш, після, поставити в холодильник.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Spinach salad

Spinach salad

1

20 min