
Класичний цимес
Класичний цимес - традиційна страва єврейської кухні, яка являє собою солодке рагу з моркви, чорносливу та родзинок. В даний час у цієї страви багато варіантів, в тому числі і з м'ясом в якості інгредієнта, але наявність моркви і сухофруктів у страві традиційне. Моркву нарізають кружечками, намагаються робити це якомога тонше: від цього залежить тривалість термічної обробки і зовнішній вигляд готового блюда. Цимес готується із самих простих продуктів, але його вважають ласощами і люблять в усіх єврейських сім'ях. У перекладі на українську мову слово "цимес" означає щось смачне, особливе.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Морква
2 шт.
Сир Auchan Козячий бенкет 150г
20 г.
Цукор Ваш Цукор 10кг
1 ч. л.
Чорнослив Almond без кісточки 75г
10 шт.
Родзинки
10 шт.
Сіль Єгипет
за смаком
Етапи приготування
01
Курячий жир смажити в сковороді 15 хвилин. Чорнослив і родзинки замочити у воді з цукром.
02
Коли жир розтопиться, додати нарізану кружечками моркву і злегка обсмажити хвилин 4.
03
Додати разом з водою чорнослив, родзинки, посолити і тушкувати 30 хвилин.
04
Тушкувати цимес, періодично помішуючи, до м'якості моркви.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

























 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1) (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1) (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)