
Грузинський соус ткемалі
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Кінза 70г
1 пучок
Часник
5 зубчиків
Перець чилі червоний
1 шт.
Сіль Єгипет
1,5 ч.л.
Цукор Ваш Цукор 10кг
2 ст.л.
Етапи приготування
01
Сливи або аличу (залежно від того, які з цих фруктів використовуються, соус може змінювати забарвлення) викласти в каструлю і залити водою так, щоб вона злегка покривала їх.
02
Довести воду до кипіння і варити, зрідка помішуючи, приблизно 10 хвилин.
03
Коли від плодів тільки почне відставати шкірка (розварюватися вони не повинні!) Відкинути їх на друшляк і злити рідину.
04
Протерти сливи через друшляк так, щоб кісточки і шкірка відокремилися. Видалити їх, а м'якоть перекласти в каструльку.
05
Кінзу добре подрібнити. Часник пропустити через часниковий прес. Перчик чилі дуже дрібно нарізати.
06
Фруктову м'якоть поставити на середній вогонь, додати цукор і сіль, перемішати і довести до кипіння.
07
Додати зелень, часник і перець чилі, прокип'ятити ще 2 хвилини і соус готовий.
08
Якщо перелити ткемалі в скляну стерилізовану банку і законсервувати, його не обов'язково зберігати в холодильнику.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів
























 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1) (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1) (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)