
Простий медовий торт на сковороді
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Яйця курячі Від доброї Курки Формула здоров'я С0 10шт
3 шт.
Цукор Ваш Цукор 10кг
1 склянка
Суміш рослинних олій Costa d'Oro рафінована 750мл
2 ст.л. + ще трохи для смаження
Мед Літній Мед 750г
2 неповні ст.л.
Сода харчова 500г
1/3 ч.л.
Розпушувач тіста Добрик 15г
1 ч.л.
Борошно пшеничне вищий гатунок
1 склянка
Сметана Ферма 15% 300г
400 г
Коньяк Frapin 40% 0,7л
1 ст.л.
Волоський горіх
0,5 склянки
Шоколад молочний Бісквіт-Шоколад Old Collection з лісовим горіхом 32% 200г
50 г
Посипка кондитерська Добрик 50г
Етапи приготування
01
З'єднати яйця, половину склянки цукру і мед, збити міксером.
02
Продовжуючи збивати, тонкою цівкою влийти рослинну олію.
03
У цю суміш просіяти борошно з содою і розпушувачем, добре перемішати. Має вийти густе, тягуче тісто.
04
Сковороду діаметром близько 24-26 см злегка змастити рослинною олією і поставити на вогонь трохи сильніше мінімального.
05
Коли сковорода прогріється, влити в неї одну третину тіста.
06
Розподілити тісто по дну сковороди рівним шаром, нахиляючи її в різні сторони і розподіляючи тісто ложкою. Закрити сковороду щільною кришкою і смажити корж 2-4 хвилини. Низ коржа повинен покритися засмаженою скоринкою, а верх - стати пропареним і не липким.
07
Коли корж дійде до цієї кондиції, провести лопаткою по колу сковороди, щоб відокремити його, і за допомогою двох широких лопаточок перевернути на іншу сторону.
08
Знову закрити сковороду кришкою і смажити корж ще близько 2 хвилин до готовності.
09
Готовий корж перекласти на решітку, нахиливши сковороду.
10
Описаним способом спекти ще 2 коржі.
11
Для крему сметану збити міксером, поки вона злегка не загусне. Влити коньяк і всипати цукор, що залишився, знову збити, щоб вийшов рідкий і тягучий крем. На цій стадії при бажанні в крем можна вмішати подрібнені горіхи.
12
Зібрати торт, чергуючи коржі і крем, після чого залишити його при кімнатній температурі на 1,5 - 2 години для просочення. Прикрасити торт за смаком - горіхами, шоколадною крихтою, кондитерської посипкою. До подачі зберігати торт в холодильнику. Якщо хочеться спекти більш "солідний" торт, просто необхідно збільшити норму продуктів в 2 рази - торт буде вищим.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів
































 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1) (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1) (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)