
Баклажани по-пармськи
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Баклажани фасовані
2 шт.
Цибуля ріпчаста фасована від 3кг
1 шт.
Базилік у горщику
2 ст. ложки
Сир моцарелла Український 45% 200г
200 г.
Сир Пармезан Poggioli Reggiano 24міс 32%
50 г.
Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл
2 ст. ложки
Сіль Єгипет
за смаком
Перець чорний Kotanyi горошок 70г
за смаком
Орегано Auchan 20г
за смаком
Етапи приготування
01
Нарізати баклажани, рясно посолити і дати постояти 20-30 хвилин. Потім добре помити холодною водою, просушити паперовим рушником і обсмажити на сковороді-гриль з обох боків. Альтернативний варіант - обсмажити баклажани до м'якості на пательні з оливковою олією.
02
Очистити томати від шкірочки (для цього роблять хрестоподібний надріз, обдають окропом і опускають у холодну воду). Нарізати кубиками. Порізати цибулю і пасерувати її на пательні з оливковою олією.
03
Потім додати туди промите листя базиліка та нарізані томати. Посолити, поперчити і тушкувати до отримання однорідного соусу (приблизно 5-7 хвилин).
04
Підготувати сири: моцареллу нарізати тонкими пластинами, пармезан дрібно натерти.
05
На дно форми для запікання налити трохи томатного соусу, покласти шар баклажанів, зверху знову полити соусом. Посипати 1/3 частиною пармезану і покласти 1/3 частини моцарели. Злегка присипати орегано.
06
Поставити форму у розігріту до 170°C духовку і випікати протягом 30 хвилин. Страва готова, коли сир розплавиться і почне пузиритися.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів









 (1).png)
.png)
 (1).png)
 (2).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)





 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1) (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)