
Кускус із креветками
Кускус - це не просто арабська страва. Так ще називається крупа, з якої, власне, і готують кускус. Ця страва магрібського або берберського походження, і була вона відомою ще в ХІІІ столітті в Північній Африці. Раніше кускус готували з проса. У наш час часто кускус готують із манної крупи, вона ще нагадує круглий рис. Але буває і з інших сортів круп. Кускус з креветками - це чудова і досить легка страва. Так як креветки самі по собі не жирні. А навпаки, дуже навіть корисні. Так як в них дуже багато різних вітамінів і мікроелементів. Така страва буде до речі на сніданок, обід і навіть вечерю. Вона досить проста і в той же час смачна і легка.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Кус-кус Novus пшеничний порційний 4х100г
200 г.
Масло вершкове домашнє
100 г.
Креветки тигрові дефростовані 16/20
10 шт.
Сіль Єгипет
за смаком
Спеція Перець чорний мелений
за смаком
Соус Ямчан чилі гострий 200г
за смаком
Етапи приготування
01
Тигрові креветки очистити.
02
На сковороді розтопити вершкове масло і обсмажити очищені креветки протягом 5 хвилин.
03
Потім зняти сковороду з вогню, а креветки викласти на тарілку.
04
У миску висипати кускус і залити розтопленим вершковим маслом, що залишилося. Трохи додати окропу, посолити і поперчити, за смаком. Ретельно перемішати і залишити на кілька хвилин настоюватися.
05
Розкласти кускус по тарілках, зверху викласти креветки і заправити гострим соусом.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів


























 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1) (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1) (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)