
Лимонні мафіни на кефірі
Такий смачний і ароматний десерт як мафін прийшов до нас із далекого XVIII століття завдяки майстерності англійських кондитерів. Саме в цей період виникла ідея випікати маленькі порційні кекси з різноманітними начинками. Назва випічки пішла від французького слова «moufflet», що означає «м'який хліб». Існує два різновиди мафінів: англійський (з використанням дріжджів) і американський (з розпушувачем або содою). Сьогодні пропонуємо Вам приготувати класичний англійський мафін, однак не простий: тісто замішується на кефірі, а в якості начинки використовується лимонна цедра. І не сумнівайтеся: лимонні мафіни підкорять навіть самих примхливих ласунів.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Лимон
1 шт.
Цукор Ваш Цукор 10кг
300 г.
Яйце куряче С0 1шт
3 шт.
Борошно пшеничне вищий гатунок
400 г.
Дріжджі Львівські дріжджі сухі хлібопекарські 12г
10 г.
Суміш рослинних олій Costa d'Oro рафінована 750мл
150 мл.
Кефір Зарог 2,5% 870г
200 мл.
Етапи приготування
01
Лимон помити, цедру натерти на дрібній тертці (повинно вийти близько столової ложки). Яйця збити з цукром. Потім додати олію, продовжуючи збивати, влити сік половини лимона і цедру.
02
Борошно та дріжджі просіяти і додати в яєчну суміш. Все ретельно розмішати, додати кефір і ще раз розмішати. Духовку розігріти до 200°C. Тісто вилити у формочки (заповнювати на половину) і поставити їх у духовку. Випікати кекси близько 25 хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів



























 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1) (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)