
Прасопіта - грецький цибульний пиріг
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Борошно пшеничне вищий гатунок
200 г.
Борошно кукурудзяне Сто Пудов 500г
150 г.
Оцет столовий Руна 9% 0,75л
1 ст. л.
Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл
5 ст. л.
Сіль Єгипет
1 щіпка
Цукор Ваш Цукор 10кг
1 щіпка
Спеція Перець чорний мелений
1 щіпка
Цибуля порей
500 г.
Цибуля зелена Auchan пучок 75г
1 перо
Рис пропарений
100 г.
Крохмаль Dr.Oetker 1кг
1 ст. л.
Кріп 70г
1 пучок
Петрушка 70г
1 пучок
Етапи приготування
01
Для тіста змішати і просіяти два види борошна, посолити і додати цукор. Поступово ввести 0,5 склянки гарячої води, оцет. Замісити м'яке тісто і додати 2 ст. л. оливкової олії.
02
Для начинки на середньому вогні пасерувати дрібно нарізану цибулю - порей, зелену цибулю до прозорості. Додати рис, посолити, поперчити, перемішати. Ввести гарячу воду 250 мл. і тушкувати 10 хвилин.
03
Крохмал розвести в 2 ст. л. води і тонкою цівкою додати в сотейник. Готувати, швидко помішуючи, до загустіння 5 хвилин. Зняти сотейник з вогню, додати дрібно нарізану зелень і дати настоятися.
04
Тісто розділити на дві нерівні частини. Більшу частину розкачати завтовшки 5 мм. Викласти у змащену оливковою олією форму, формуючи бортики.
05
Викласти начинку на тісто і накрити її надлишками тіста від бортика, змастити маслом. Меншу частину тіста розкачати за розміром діаметра форми і накрити ним начинку.
06
Поверхню пирога змастити оливковою олією, випікати в розігрітій духовці при 180°C 40 хвилин. Дати пирогу трохи настоятися.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів
































 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1) (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)