
Калакукко - фінський рибний пиріг
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Борошно 7 1кг
400 г.
Масло вершкове домашнє
2 ст. л.
Шпик По-угорськи охолоджений
200 г.
Філе риби запечене під сиром
1 кг.
Цибуля
2 шт.
Вершки Наші Вершки ультрапастеризовані 15% 125г
40 мл.
Яйця курячі Це-Яйце! С1 15шт
1 шт.
Суміш Carmencita Чорний перець та морська сіль 61г
за смаком
Етапи приготування
01
Просіяти борошно (пшеничне і житнє по 200 г. кожного). Посолити. Влити склянку води кип'яченої (кімнатної температури). Змішати. Додати вершкове масло злегка розм'якшене. Вимісити тісто.
02
Загорнути тісто в харчову плівку. Відправити до холодильника на півгодини. Перейти до інших інгредієнтів.
03
Сало нарізати невеликими кубиками. Перекласти в тарілку. Очищену цибулю крупно порізати. Обсмажити спочатку в сковороді сало (8 хвилин), потім цибулю (ще 6 хвилин). Постійно помішувати.
04
Філе риби нарізати на шматки. Подрібнити в м'ясорубці з салом і цибулею. Додати в отриманий рибний фарш вершки, перець і сіль. Перемішати все.
05
Дістати тісто з холодильника. Розділити на дві половини. Одну розкачати в пласт (1 см.). Вирізати коло. Другу половину розкачати у більше за розміром коло і відкласти ненадовго.
06
Деко застелити пергаментом. Викласти на нього перше коло з тіста. Викласти усю начинку посередині. Другим колом накрити її і скріпити краї.
07
Зробити оригінальні прикраси: вирізати із залишків тіста листочки, зірочки, квіточки і прикрасити фінський пиріг. Поверхню покрити збитим яйцем.
08
Розігріти духовку до 250ºС. Поставити деко з пирогом. Запікати 15 хвилин. Потім зменшити температуру до 140ºС. Випікати 2 години.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів




























 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1) (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1) (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)