
Пісочний пиріг з чорницями
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Борошно пшеничне вищий гатунок
260 г
Масло вершкове домашнє
120 г
Чорниця швидкозаморожена
1,5 склянки
Яйця курячі Від доброї Курки Формула здоров'я С0 10шт
4 шт.
Сметана ХМЗ 20%
200 г
Цукор Ваш Цукор 10кг
10 ст.л.
Цукор ванільний Auchan 8г
Крохмаль картопляний Dr. Oetker 75г
2 ст. л.
Сіль Єгипет
дрібка
Етапи приготування
01
Добре охолоджене масло нарізати кубиками.
02
У миску просіяти борошно, додати сіль, цукор (5 ст.л.) і нарізане вершкове масло.
03
Подрібнити ці інгредієнти ножем або за допомогою подрібнювача до стану дрібної крихти.
04
Одне яйце розділити на білок і жовток (білок не знадобиться). Жовток злегка збити і влити до борошняної крихти.
05
Додати 1 ст.л. сметани, перемішати.
06
Вимісити тісто руками до однорідного стану. Сформувати кулю, накрити харчовою плівкою і покласти в холодильник на 1 годину.
07
Духовку разігріти до 200°С.
08
Охолоджене тісто розподілити по дну форми, сформувати бортики, проткнути виделкою в декількох місцях. (Пісочне тісто такого роду може здуватися при випічці, щоб цього уникнути, можна застосувати додаткову кулінарну хитрість. На пісочну основу постеліть пергаментовий папір і зверху насипте звичайну квасолю, так щоб добре придавити папір. Коли основа буде готова, просто прибрати квасолю.
09
Форму з тістом поставити в розігріту духовку і випікати приблизно 10-12 хвилин до легкого золотистого кольору.
10
Тим часом чорницю перебрати, промити і добре просушити. Якщо використовуються заморожені ягоди, розморозити їх і дати стекти рідині.
11
Половину ягід перемішати із 3 ст.л. цукру.
12
Дістати готову основу пирога з духовки (духовку не вимикати, щоб не знизилась температура) і викласти на нього чорницю з цукром. Зверху покласти чорницю, що залишилася і посипати ще 1 ст.л. цукру.
13
Для заливки з'єднати яйця, що залишилися, сметану, цукор, ванільний цукор, додати крохмаль і збити до однорідності.
14
Цією масою залити чорницю.
15
Продовжити запікати пиріг при 200°С ще близько 15-20 хвилин. Трохи остудити готовий пиріг, щоб начинка добре застигла і подавати.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів









 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1) (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)