
Яблучний тарт татен на сметанному тісті
Дивно, але часом найгеніальніші кулінарні шедеври народжуються на світ і стають неймовірно популярними завдяки, як би парадоксально це не звучало, кулінарним помилкам і огріхам. Як, наприклад, французький тарт татен, відомий під назвою «пиріг навиворіт». У чому ж була помилка? – в подиві запитаєте Ви. Одна із сестер Татен забула про залишені яблука на сковороді, які до її приходу занадто закарамелізувалися. Після чого кмітлива дівчина накрила шаром тіста невдалу начинку і піднесла гостям новий, чудовий пиріг. Вашій увазі яблучний тарт татен на сметанному тісті. Завдяки додаванню жирної сметани бісквіт стає дуже ніжним і просто тане в роті.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Яблука Світ фруктів сушені різані з червоного яблука 50г
400 г.
Масло вершкове домашнє
50 г.
Цукор Ваш Цукор 10кг
200 г.
Сметана ХМЗ 20%
200 г.
Борошно пшеничне вищий гатунок
150 г.
Яйце куряче С0 1шт
2 шт.
Розпушувач тіста Добрик 15г
5 г.
Сіль Єгипет
за смаком
Етапи приготування
01
Яблука помити, очистити від шкірки і нарізати часточками. На сковороді розтопити вершкове масло і обсмажити яблука, додавши цукор (небагато). Змішати просіяне борошно з розпушувачем і сіллю, цукор, сметану, яйця.
02
Духовку розігріти до 180°C. Яблука викласти на дно форми. Зверху вилити тісто. Поставити форму в духовку і випікати близько 30 хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів








 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
.png)
 (1).png)














 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1) (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)