
Рататуй
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Помідор
1 кг.
Перець зелений фасований
2 шт.
Баклажан
1 шт.
Кабачок
1 шт.
Цукіні
1 шт.
Цибуля
2 шт.
Часник
3 зубчика
Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл
8 cт. л.
Вино Takado Вишня червоне десертне 11% 0,7л
100 мл.
Сік лимона John Top 230мл
1 шт.
Петрушка Marka Promo пучок 70г
5 ложок
Базилік червоний Auchan свіжий 50г
5 ложок
Етапи приготування
01
Помити баклажан і порізати його кубиками.
02
Посипати його сіллю і покласти на 25 хв. у друшляк, щоб витік сік.
03
Очистити помідори від шкірки, порізати на 4 частини і витягти насіння.
04
Цибулю, цукіні, перець і кабачок окремо порізати кубиками.
05
На великій сковороді розігріти олію. Додати цукіні і кабачок, тушкувати 4-6 хв, поки вони не підрум'яняться. Відцідити їх і перекласти в чисту каструлю.
06
На сковорідку додати 2 ложки свіжої оливкової олії і тушкувати перець протягом 5 хвилин. Після цього перекласти його в каструлю.
07
Вимитий і висушений баклажан тушкувати на 3-4 ложках гарячої олії. Слід уважно стежити, щоб він не пригорів. Через 6-8 хвилин, коли баклажан злегка підрум'яниться і стане м'яким, перекласти його в каструлю до інших овочів.
08
На сковороду додати 3 ложки оливкової олії і смажити на ній цибулю і тертий часник. Далі додати вино і чекати, поки воно випарується. Після чого додати помідори, кмин і 2 ложки петрушки. Готувати на маленькому вогні 8-12 хв.
09
Потім додати всі овочі і тушкувати на маленькому вогні 12 хв. Коли овочі будуть м'якими, зняти їх з вогню і делікатно помішати, додаючи петрушку, що залишилася і 4 ложки базиліка.
10
В кінці рататуй приправити за смаком сіллю, перцем, свіжовичавленим лимонним соком і рештою базиліку.
11
Спосіб подачі: страву можна подавати гарячою, або холодною. До цієї страви ідеально підійде хрусткий французький багет або макарони.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів












 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
.png)
 (1).png)














 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1) (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)