
Гратен картопляний
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Картопля фасована
1,5 кг
Сіль Єгипет
за смаком
Вершки Наші Вершки ультрапастеризовані 15% 125г
0,5 л
Сир Херсонський Сир Королівський 45%
150 г
Масло вершкове домашнє
20 г
Часник
3 зуб.
Перець чорний Kotanyi горошок 70г
за смаком
Мускатний горіх Еко мелений 10г
3 г
Етапи приготування
01
Картоплю очистити і нарізати дуже тонкими скибочками. Часник очистити і роздавити часниковим пресом. Вершки змішати з сіллю, мускатним горіхом і перцем, довести до кипіння, злегка охолодити. Додати у вершки товчений часник, ретельно розмішати.
02
Змастити термостійку прямокутну форму вершковим маслом, викласти картоплю шарами, кожен шар заливаючи вершками. Запікати в розігрітій до 150°С духовці 40 хв. Тим часом натерти сир на тертці.
03
Дістати форму з гратеном з духовки, посипати тертим сиром. Збільшити температуру духовки до 200°С. Повернути деко в духовку і запікати до золотистої скоринки, приблизно 5 хв.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів








 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
.png)
 (1).png)














 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1) (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)