 (1).png)
new
Медовик простий рецепт
Якщо ви коли-небудь куштували медовик, то знаєте, як важливо правильно вловити аромат меду. Ніжні медові коржі з природним ароматом меду роблять цей торт дійсно унікальним.
Класичний сметанний крем з ідеальною консистенцією - справжня магія серед десертів. Існує маленький секрет, який робить медовик ще смачнішим: його потрібно настоювати протягом ночі для ідеального поєднання усіх складових. Торт буквально тане в роті, надаючи можливість насолодитися життям цього класичного десерту.
Варіації
- Додайте горіхи в крем або між коржами для хрумкої текстури.
- Прошарки з улюбленого варення або джему додадуть яскравого смаку.
- Заварний крем може стати цікавою заміною сметанного.
Секрети ніжності та смаку
- Мед краще додавати в теплому вигляді, щоб він краще розчинився в суміші.
- Коржі слід розкочувати максимально тонко для ніжності.
- Збивайте крем до густих піків, щоб він чудово тримав форму.
Поради щодо інгредієнтів
- Використовуйте натуральний мед без домішок, щоб отримати справжній медовий смак.
- Оберіть сметану з жирністю не менше 20% для ідеальної консистенції крему.
- Просіюйте борошно двічі, щоб тісто виходило ніжним та пухким.
Дрібні кулінарні нюанси
- Гарячі коржі слід відразу підрізати за формою, щоб вони були рівними.
- Використайте обрізки коржів для посипки верхівки торта.
- Не забудьте витримати торт в холодильнику мінімум 4 години перед подачею.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Мед Novus різнотрав'я натуральний 250г
100 г
Цукор Marka Promo білий кристалічний 1кг
100 г
Масло Ферма Селянське солодковершкове 73% 180г
100 г
Яйця курячі Квочка Домашні С0 10шт
2 шт
Борошно Хуторок пшеничне вищий ґатунок 1кг
400 г
Сода харчова НЗ 450г
1 ч.л.
Сметана Ферма 20% 300г
600 мл
Цукрова пудра Еко 150г
150 г
Цукор ванільний Мрія 10г
1 ч.л.
Етапи приготування
01
Підготовка основи - розтопити мед, цукор та масло на водяній бані до повного розчинення. ⏱ 10 хв. Орієнтир: суміш стала однорідною і злегка потемніла.
02
Замішування тіста - додати яйця до охолодженої медової суміші, потім соду і просіяне борошно. ⏱ 15 хв. Орієнтир: тісто стало еластичним і не липне до рук.
03
Випікання коржів - розділити тісто на 6–8 частин, розкачати тонко та випекти при 180°C. ⏱ 40 хв. Орієнтир: коржі золотисті та пружні при натисканні.
04
Приготування крему - збити охолоджену сметану з цукровою пудрою та ванільним цукром. ⏱ 10 хв. Орієнтир: крем тримає форму і не розтікається.
05
Складання торта - промазати кожен корж кремом, посипати подрібненими обрізками. ⏱ 15 хв. Орієнтир: всі коржі рівномірно промазані кремом.
06
Настоювання - поставити торт у холодильник на 6–8 годин або на ніч. ⏱ 360 хв. Орієнтир: коржі просочилися кремом і стали м’якими.
07
Порада: Перед подачею дайте торту постояти при кімнатній температурі 15–20 хвилин для кращого розкриття смаку.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів