Медовик простий рецепт - Image

new

Медовик простий рецепт

Кількість порцій: 8Час приготування: 8 годСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Вечеря

Якщо ви коли-небудь куштували медовик, то знаєте, як важливо правильно вловити аромат меду. Ніжні медові коржі з природним ароматом меду роблять цей торт дійсно унікальним.

Класичний сметанний крем з ідеальною консистенцією - справжня магія серед десертів. Існує маленький секрет, який робить медовик ще смачнішим: його потрібно настоювати протягом ночі для ідеального поєднання усіх складових. Торт буквально тане в роті, надаючи можливість насолодитися життям цього класичного десерту.


Варіації

  1. Додайте горіхи в крем або між коржами для хрумкої текстури.
  2. Прошарки з улюбленого варення або джему додадуть яскравого смаку.
  3. Заварний крем може стати цікавою заміною сметанного.

Секрети ніжності та смаку

  1. Мед краще додавати в теплому вигляді, щоб він краще розчинився в суміші.
  2. Коржі слід розкочувати максимально тонко для ніжності.
  3. Збивайте крем до густих піків, щоб він чудово тримав форму.

Поради щодо інгредієнтів

  1. Використовуйте натуральний мед без домішок, щоб отримати справжній медовий смак.
  2. Оберіть сметану з жирністю не менше 20% для ідеальної консистенції крему.
  3. Просіюйте борошно двічі, щоб тісто виходило ніжним та пухким.

Дрібні кулінарні нюанси

  1. Гарячі коржі слід відразу підрізати за формою, щоб вони були рівними.
  2. Використайте обрізки коржів для посипки верхівки торта.
  3. Не забудьте витримати торт в холодильнику мінімум 4 години перед подачею.

Продукти для рецепту

Мед Novus різнотрав'я натуральний 250г
79.99

Мед Novus різнотрав'я натуральний 250г

250 г

Інгредієнти

Мед Novus різнотрав'я натуральний 250г

100 г

Цукор Marka Promo білий кристалічний 1кг

100 г

Масло Ферма Селянське солодковершкове 73% 180г

100 г

Яйця курячі Квочка Домашні С0 10шт

2 шт

Борошно Хуторок пшеничне вищий ґатунок 1кг

400 г

Сода харчова НЗ 450г

1 ч.л.

Сметана Ферма 20% 300г

600 мл

Цукрова пудра Еко 150г

150 г

Цукор ванільний Мрія 10г

1 ч.л.

Етапи приготування

01

Підготовка основи - розтопити мед, цукор та масло на водяній бані до повного розчинення. ⏱ 10 хв. Орієнтир: суміш стала однорідною і злегка потемніла.

02

Замішування тіста - додати яйця до охолодженої медової суміші, потім соду і просіяне борошно. ⏱ 15 хв. Орієнтир: тісто стало еластичним і не липне до рук.

03

Випікання коржів - розділити тісто на 6–8 частин, розкачати тонко та випекти при 180°C. ⏱ 40 хв. Орієнтир: коржі золотисті та пружні при натисканні.

04

Приготування крему - збити охолоджену сметану з цукровою пудрою та ванільним цукром. ⏱ 10 хв. Орієнтир: крем тримає форму і не розтікається.

05

Складання торта - промазати кожен корж кремом, посипати подрібненими обрізками. ⏱ 15 хв. Орієнтир: всі коржі рівномірно промазані кремом.

06

Настоювання - поставити торт у холодильник на 6–8 годин або на ніч. ⏱ 360 хв. Орієнтир: коржі просочилися кремом і стали м’якими.

07

Порада: Перед подачею дайте торту постояти при кімнатній температурі 15–20 хвилин для кращого розкриття смаку.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

new

Курник з млинцями

Курник з млинцями

6

2 год