
Мінестроне
Зібрати максимум овочів, і стільки ж задоволення змогла саме ця страва - мінестроне. Самий незвичайний італійський суп. Суть приготування - швидке обжарювання овочів, що переходить в тушкування. Кожен з цих процесів займає трохи часу, що дозволяє зберігати овочам їх корисні властивості. Ви напевно подумали, що відсутність м'яса і риби вплине на смакові якості супу, але це далко не так. Обіцяємо, спробувавши супчик хоч раз, ви полюбите його назавжди. Пікантнішою і справді італійською страва стане, якщо додати в неї соус або тертий сир (пармезан). Подавати з шматочком хліба.
Ingredients
Розмарин
1/2 ч. л.
Чебрець
3 гілочки
Часник
2 зубчика
Цибуля
1 шт.
Фенхель
1 шт.
Селера
1 шт.
Морква
2 шт.
Болгарський перець
1 шт.
Цукіні
200 г.
Спаржа
100 г.
Помідор
100 г.
Цвітна капуста
100 г.
Броколі
100 г.
Маслинова олія
5 ст. л.
Квасоля (консервована)
400 г.
Гарбуз
100 г.
Сіль, перець чорний мелений
за смаком
Соус песто
за смаком
Preparation steps
01
На середньому вогні обсмажити чебрець, розмарин і очищений часник. Смажити краще на оливковій олії.
02
Очистити овочі: цибулю, моркву, селеру. Потім їх нарізати і відправити у сотейника до прянощів. Підсипати фенхель і тушкувати. Через 3 хвилини часник видалити.
03
Нарізати наступні овочі середніми кубиками: болгарський перець, цукіні, гарбуз, помідори, спаржу, суцвіття броколі і цвітної капусти. Висипати в сотейник.
04
Додати щіпку орегано. Посолити і поперчити. Протушкувати ще 3 хвилини.
05
Залити 2 л. кип'яченої води. Довести до кипіння. Пару хвилин проварити. Контролювати, щоб овочі не переварилися. Додати чисту білу квасолю.
06
Невелику кількість супу, 1/3 частини, перелити в окремий сотейник і пробити у блендері (для густоти). Вилити назад і перемішати.
07
Накрити кришкою киплячий суп і відставити. Настояти пів години. Подавати гарячим із соусом песто.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores