Домашня панчетта - Image

Домашня панчетта

Number of servings: 20Cooking time: 40 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

Представляємо вашій увазі рецепт прекрасного делікатесу. Панчетта перекладається дослівно з італійської як "грудинка". Родом такий делікатес з Італії. Він являє собою різновид бекону, тому для його приготування ми будемо використовувати свинячу грудинку. Панчетта є типовим м'ясним продуктом італійської кухні. Панчетта недешево коштує в супермаркетах. Але ви зможете заощадити багато грошей і при цьому порадувати свою сім'ю. А ми вам допоможемо власноруч приготувати такий делікатес - нічого складного в цьому немає. До речі, такий делікатес вживається в якості закуски. Можна також готувати всілякі вишукані страви з нього, наприклад, паста аля карбонара.

Ingredients

Свиняча грудинка

1,5 кг.

Часник

4 зубчика

Сіль

3 ст. л.

Цукор

1 ст. л.

Чорний мелений перець

3 ст. л.

Сушений розмарин

1 ст. л.

Сушений чебрець

1 ст. л.

Паприка

1 ст. л.

Preparation steps

01

З грудинки зняти шкіру. Добре натерти грудинку з обох сторін сіллю і цукром.

02

Поставити грудинку в холодильник на 7 днів. Час від часу перевертати її. Через тиждень прибрати сіль і цукор з грудинки.

03

Подрібнений часник змішати з іншими сухими спеціями. Натерти цією сумішшю грудинку. Згорнути її в рулет, міцно перев'язати товстими нитками і загорнути в тканинну серветку. Залишити рулет в холодильнику ще на один тиждень.

04

Через пару тижнів панчетта буде готова, нарізати її тонкими скибочками.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Spinach salad

Spinach salad

1

20 min

Домашня панчетта – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua