Полента з курячим соусом - Image

Полента з курячим соусом

Number of servings: 4Cooking time: 40 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

Полента - страва італійської кухні, каша з кукурудзяного борошна, аналог мамалиги. Вона готується замішуванням кукурудзяного борошна у воді дерев'яною ложкою протягом 40 хвилин або поки вона не загусне, щоб триматися на ложці. Якщо в поленті залишилися грудочки, потрібно долити ще трохи бульйону або води і вони пропадуть. Вибираючи кукурудзу, натискають пальцем на зерно - якщо воно тріскається, кукурудза молода і соковита. Зазвичай полента не підноситься, як окрема страва, а подається з овочами, м'ясом, зеленню, грибами. Подають поленту з різноманітними соусами і тертим гострим сиром, прикрашають листочками базиліку.

Ingredients

Крупа кукурудзяна

200 г.

Вода

1 л.

Фарш курячий

200 г.

Паста томатна

1 ч. л.

Сметана 20%

4 ст. л.

Лавровый лист

1 шт.

Часник

2 шт.

Цибуля ріпчаста

1 шт.

Олія оливкова

за смаком

Перець чорний мелений

за смаком

Перець білий мелений

за смаком

Preparation steps

01

Закип'ятити воду в каструлі, поступово висипати крупу в воду, змішувати 30-40 хвилин, до загустіння.

02

Для приготування соусу необхідно розігріти сковороду, влити оливкову олію, обсмажити подрібнені часник з цибулею, додати в сковороду фарш, обсмажити на сильному вогні. Додати сметану і томатну пасту, влити 50 мл. води, перемішати. Наприкінці додати чорний і білий мелений перець за смаком.

03

При подачі викласти на тарілку готову кашу, зверху викласти м'ясний соус.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Spinach salad

Spinach salad

1

20 min

Полента з курячим соусом – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua