
Курча по-римськи
Спробувавши цю ароматну італійську страву, Ви не раз захочете приготувати її знову і знову. Курча по-римськи стане гідною прикрасою Вашого святкового столу, привівши в захват всіх гостей. Ніжне м'ясо курчати підкорить своєю соковитістю і апетитною скоринкою. Невід'ємним інгредієнтом страви є прошутто – італійська шинка, приготовлена зі свинячого окосту з морською сіллю. Цей вишуканий делікатес наситить овочі благородним ароматом копченостей. Завершує композицію пряні спеції – чебрець і орегано. Завдяки тому, що м'ясо настоїться в холодильнику, курча добре просочиться соусом. Рекомендується готувати страву за день святкового застілля.
Ingredients
Грудинка куряча
2 шт.
Стегно куряче
2 шт.
Сіль
1,5 ч. л.
Перець чорний мелений
0,5 ч. л.
Олія оливкова
3 ст. л.
Перець червоний
1 шт.
Шинка прошуто
100 г.
Часник
2 шт.
Помідори
1 шт.
Вино біле сухе
100 мл.
Чебрець свіжий
1 ст. л.
Орегано
1 ст. л.
Бульйон курячий
100 мл.
Каперси
2 ст. л.
Петрушка
50 г.
Перець жовтий
1 шт.
Preparation steps
01
Видалити з м'яса шкіру, натерти сіллю і перцем. Обсмажити м'ясо на розігрітій сковороді в олії, до золотистої скоринки.
02
Витягнути м'ясо зі сковороди, замість нього на сковороду додати подрібнений перець і шинку. Готувати протягом 5 хвилин, після чого додати на сковороду нарізаний тонкими частинками часник. Тушкувати ще 1 хвилину.
03
Додати чебрець і орегано, подрібнені помідори на сковороду, вилити вино і бульйон. Перемішати суміш, додати вже обсмажене м'ясо.
04
Довести до кипіння, зменшити вогонь, накрити кришкою сковороду, готувати 20-30 хвилин.
05
Викласти м'ясо з соусом в ємність з герметичною кришкою, прибрати в холодильник на 8 годин. При подачі підігріти м'ясо, і додати в соус каперси і посічену петрушку.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores