Чанфота - Image

Чанфота

Number of servings: 8Cooking time: 1 hDifficulty: EasyMeal: Lunch

Будь-яка кухня світу має у своєму національному меню те, що французи традиційно прозвали «рагу». Ось і чанфота – ніщо інше як овочеве рагу на сицилійський манер. Воно являє собою пісну, низькокалорійну і дієтичну страву з величезною кількістю вітамінів, яку можна вживати в якості поживного гарніру (до м'яса, риби, птиці) або як самодостатню страву. Як правило, щоб овочі тушкувалися, потрібен соус або рідка заправка. У нашому ж випадку, інгредієнти підібрані таким чином, що обсмажуючись в олії, вони починають рясно виділяти сік, який і служить рідиною для тушкування. Завдяки цьому овочі насичуються смаками та ароматами один одного, і виходять м'якими і соковитими.

Ingredients

Помідори

700 г

Картопля

700 г

Солодкий перець

700 г

Базилік

50 г

Сіль

за смаком

Оливкова олія

150 мл

Баклажан

2 шт.

Цукіні

2 шт.

Цибуля

100 г

Спаржева квасоля

200 г

Preparation steps

01

Баклажан нарізати великими кубиками, залити солоною водою і залишити на 1 годину. Відкинути на друшляк і обсушити. Картоплю очистити і нарізати кубиками. Так само нарізати кабачки. Цибулю почистити і нашаткувати.

02

Перець очистити від насіння і нарізати тонкими смужками. Помідори очистити від шкірки і насіння, протерти через сито. Базилік подрібнити руками.

03

У великому сотейнику розігріти оливкову олію, обсмажити цибулю і базилік 2 хв. Додати протерті помідори, перемішати. Довести до кипіння, засипати картоплю, баклажани і через 2-3 хв. кабачки.

04

Посолити, поперчити, перемішати і тушкувати на дуже маленькому вогні 20 хв., Періодично додаючи трохи води. Потім додати солодкий перець, протушкувати ще 7-10 хв. Як тільки овочі будуть готові (вони не повинні перетворитися на кашу), зняти з вогню.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Spinach salad

Spinach salad

1

20 min

Чанфота – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua