Вареники з капустою - Image

Вареники з капустою

Number of servings: 4Cooking time: 1 h 20 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Вареники завжди займали одне з провідних місць серед страв української кухні. Багато письменників, таких як, Гоголь, Нечуй-Левицький, прославляли неймовірний смак вареників. Вареники з квашеною капустою це не тільки смачно, але й корисно. Саме квашена капуста покращує роботу шлунка та кишківника, легко перетравлюється, містить великі запаси вітаміну «С», який корисний для ясен, судин і шкіри. Під час приготування вареників з квашеною капустою по всій оселі розходиться неймовірно смачний аромат, який притягує всіх до столу. Це швидка страва, яка не набридає і може бути прикрасою як до святкового столу, так і бути повсякденною їжею.

Ingredients

Борошно

200 г.

Квашена капуста

400 г.

Сіль

за смаком

Вершкове масло

50 г.

Яйця

2 шт.

Вода

60 мл.

Цибуля

2 шт.

Preparation steps

01

Спочатку потрібно квашену капусту промити в холодній воді і віджати. Цибулю очистити.

02

Одну цибулину нарізати тонкими півкільцями і обсмажити на олії. Додати квашену капусту і тушкувати на маленькому вогні, періодично помішувати до зміни кольору.

03

Приготувати тісто. Борошно просіяти в миску, додати сіль, воду, вбити яйце, перемішати. Замісити тісто, воно не повинно прилипати до рук. Накрити рушником і залишити на 30 хвилин.

04

Після цього тісто розкачати тонким шаром, розрізати на квадрати. На середину кожної заготовки викласти квашену капусту і заліпити краї.

05

У каструлі закип'ятити воду, посолити та варити вареники до готовності, приблизно 8 - 10 хвилин, після закипання. Другу цибулину нарізати дрібними квадратиками і обсмажити на вершковому маслі. Готові вареники посолити та полити обсмаженою цибулею.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Cream Cheese Fritters

Cream Cheese Fritters

1

30 min

Вареники з капустою – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua