Котлети по-київськи з сиром - Image

Котлети по-київськи з сиром

Number of servings: 1Cooking time: 1 hDifficulty: MediumMeal: Lunch

Котлета по-київськи знайома майже всім, і видів її теж багато. Сьогодні ми поділимося з вами рецептом котлет по-київськи з сиром. Знаменита страва нашої країни полюбилася багатьом європейцям і американцям. Версій створення апетитної котлетки безліч: приписують її і французькому рестораторові і російському. І все-таки вперше начинив котлету сиром київський ресторатор. Так, це він вперше посадив котлету на кісточку копіюючи курячу ніжку. Таким чином, з'явився кулінарний київський шедевр, який з тих часів вважається візитівкою міста Києва. І нехай, цю м'ясну страву легко відшукати в будь-якому ресторані або кафе, ми просто зобов'язані знати як готуються рідні українські котлети.

Ingredients

Філе курки (грудинка)

130 г.

Вершкове масло

20 г.

Сир едам

20 г.

Кріп

2 г.

Яйце

1 шт.

Борошно

за смаком

Олія

за смаком

Сухарі панірувальні

50 г.

Сіль

2 г.

Перець білий мелений

1 г.

Preparation steps

01

Узяти свіже куряче філе. Видалити з нього білі жилки і жир. Викласти на харчову плівку і накрити нею зверху.

02

Відбити філе до 5 мм. товщини. Посолити, поперчити. Відкласти. Підготувати суміш: сир, масло і кріп перемішати між собою. Узяти курячу кісточку і закріпити на ній сирну суміш у вигляді овалу.

03

Викласти кісточку з начинкою на відбите філе. Загорнути. Начинка має бути закрита з усіх боків. Руками надати філе з начинкою форму котлети.

04

Покласти котлету на тарілку. Відправити на 30 хвилин в холодильник, а краще в морозильну камеру.

05

Потім дістати котлету з холодильника. Обваляти у борошні. Умочити в льєзоні - суміш з 50 мл. молока і 1 яйця. Посипати сухарями. Потім знову опустити в яйце, а далі в сухарі.

06

Потім обсмажити котлету до золотистого кольору. Після цього, викласти її на деко і відправити в духовку на 15 хвилин. Духовка має бути розігріта до 180ºС.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Cream Cheese Fritters

Cream Cheese Fritters

1

30 min