
Борщ із вимоченого буряка
У народі кажуть, що кожна господиня по-своєму варить борщ. Дійсно, рецептів цієї страви існує дуже багато. Основа борщу - це м'ясний бульйон. Або овочевий, якщо борщ вегетаріанський. Для тих, хто не любить червоний борщ необхідно вимочувати натертий буряк, такий буряк втрачає колір при подальшому варінні. Особливість борщу з вимоченого буряку не в тому, що він забарвлюється в якийсь колір, а в тому, що з буряка йде його землянистий присмак. Щоб убити земляний запах, буряк можна варити окремо, потім пошинкувати і вкинути в борщ в кінці. Борщ виходить супер!
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Котлетне м'ясо свиняче М'ясо Карпат охолоджене
150 г.
Масло вершкове домашнє
5 г.
Сметана ХМЗ 20%
30 г.
Буряк
100 г.
Капуста білокачанна
150 г.
Цибуля ріпчаста фасована від 3кг
15 г.
Селера корінь
10 г.
Корінь петрушки
20 г.
Петрушка 70г
5 г.
Паста томатна Чумак 25% 300г
10 г.
Вода негазована Аквуля 2л
400 мл.
Оцет столовий Руна 9% 0,75л
1 ст. л.
Етапи приготування
01
Відварити м'ясний бульйон. Буряк промити під водою, очистити від шкірки, тонко нашаткувати. Викласти нарізаний буряк в миску, залити 1-2 л. води, додати оцет, настоювати протягом 2 годин, при цьому воду необхідно змінити 2 рази.
02
Цибулю, петрушку і селеру очистити, нашаткувати, обсмажити все на сковороді в олії, додати томатну пасту. Додати в сковороду буряк, влити 100 мл. бульйону, тушкувати під кришкою протягом 20 хвилин.
03
Бульйон необхідно процідити, повторно поставити на вогонь, всипати в нього нашатковану капусту, і буряк зі сковороди. Варити борщ до повної готовності. Подавати зі сметаною і січеною зеленню.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів