
Мариновані баклажани з каперсами і м'ятою
Всіма відомий баклажан або «синенький», як його величають в Україні та Росії, вважається одним з небагатьох овочів, який не можна вживати в сирому вигляді. У зв'язку з цим способів приготування баклажанів існує величезна безліч. Перш за все, хочеться відзначити, що фіолетові плоди баклажанів містять цінні мінерали, що поліпшують діяльність серцево-судинної системи, селезінки і кісткового мозку. Не дивлячись на низьку калорійність, «синенький» чудово насичує організм, тому дієтологи рекомендують включити цей овоч в свій раціон. Хочемо поділитися з Вами рецептом маринованих баклажанів з каперсами і м'ятою. Проста в приготуванні, смачна і ситна закуска урізноманітнить Вашу сімейну вечерю.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Баклажани гриль
450 г
Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл
5 ст. л.
Оцет столовий Руна 9% 0,75л
2 ст. л.
М'ята свіжа пучок 50г
30 г
Каперси Iberica 250г
40 г
Сіль Єгипет
за смаком
Перець чорний Kotanyi горошок 70г
за смаком
Етапи приготування
01
Розігрійте гриль.
02
Поріжте баклажани на тонкі скибочки і змастіть з обох сторін 2 ложками оливкової олії. Розкладіть на гриль фольгу і зверху одним шаром викладіть баклажани. Смажте до золотистого кольору приблизно 8-12 хвилин.
03
У мисці змішайте оцет, дрібно нарізану м'яту, каперси, чверть чайної ложки солі, половину чайної ложки перцю і решту олії. Додайте теплі баклажани і добре перемішайте. Залиште маринуватися на 20 хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів



























 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1) (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)