Домашній майонез - Image

Домашній майонез

Кількість порцій: 1Час приготування: 30 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Пройдіть для себе тест "Яка ви господиня". Наприклад, візьміть за правило готувати популярні страви чи соуси своїми руками - адже це набагато смачніше. Ні для кого не секрет, що покупні соуси не надто корисні для організму при частому вживанні в їжу. А ось ми пропонуємо вам приготувати майонез, який буде не тільки смачним, але й корисним одночасно. Всього за 30 хвилин ви можете зробити густий соус з колоритним і пікантним смаком. Густий майонез прикрасить будь-яку страву, смажена картопелька стане ще більш запашною, салат - ще більш незабутнім, а вас він зробить ще більш коханою. Адже всі ми пам'ятаємо, як прокладати шлях до серця чоловіка. Також відмінний соус можна зробити, додавши в майонез трохи домашнього кетчупу. Але пам'ятайте, що домашній майонез не зберігається так довго, як той, що купується. Тому готуйте стільки, скільки з'їсте за три дні.

Продукти для рецепту

Суміш яєчна Ovostar Жовток яєчний рідкий 1кг
374.30

Суміш яєчна Ovostar Жовток яєчний рідкий 1кг

1 кг

Інгредієнти

Суміш яєчна Ovostar Жовток яєчний рідкий 1кг

2 шт.

Гірчиця ВХС Вінницька 125г

1 ч. л.

Сік лимонний Casa Rinaldi 200мл

2 ч. л.

Олія соняшникова Оліяр рафінована 1л

1 стакан

Сіль Єгипет

1/4 ч. л.

Чорний перець Каміс горошком млинок 42г

щіпка

Етапи приготування

01

Змішати вінчиком жовтки з сіллю, гірчицею, перцем і лимонним соком.

02

Збивати 3-4 хв. (це дозволить майонезу стати гладким, коли в нього додаватиметься рослинна олія).

03

Продовжуючи збивати, додавати по краплі олію. Коли залишиться 1/3 олії, влити її вже тонкою цівкою, не припиняючи збивати. Повинна вийти емульсія.

04

Якщо вона надто густа, додати ще лимонного соку. Якщо соус продовжує залишатися густим, додати 1 ст. л. гарячої води, щоб трохи розбавити консистенцію.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Оладки з плавленого сиру

Оладки з плавленого сиру

1

30 хв