
Грецька закуска - Мелідзано
Грецька закуска Мелідзано - дуже смачна і довго зберігається. Це простий часниково-баклажановий грецький салат, в міру кислуватий і гострий. Всі продукти знайомі, а їх поєднання в цій закусці вас вельми порадує. Можна їсти просто ложкою з хлібом, а можна намазувати бутерброди, лаваш. Для прикраси можна використовувати зелень петрушки і чорні маслини. Для надання більш гострого смаку закуску прикрашають кружечками чилі-перчика. Мелідзано здобуває необхідний смак тільки коли постоїть у холодильнику і трохи застигне. Готується дуже швидко і чудово доповнює м'ясні та рибні страви.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Баклажани гриль
1 кг.
Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл
4 ст. л.
Петрушка 70г
1 пучок
Лимон
1 шт.
Часник
2 зубчики
Йогурт Фанні 2,2% 750г
100 мл.
Сіль Єгипет
за смаком
Етапи приготування
01
Баклажани вимити, проколоти виделкою в декількох місцях, укласти на деко і запікати в духовці 45 хвилин.
02
Із печених баклажанів зняти шкірку, розім'яти виделкою.
03
Видавити з лимона сік і збити в блендері разом із м'якоттю баклажана, оливковою олією і сіллю.
04
Додати посічену петрушку і часник. Влити йогурт, перемішати.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів



























 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1) (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)