
Грецький пиріг із рисом та картоплею (Пататопіта)
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Картопля фасована
1 кг.
Рис пропарений
200 г.
Яйце куряче С0 1шт
2 шт.
Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл
50 мл.
Горіх мускатний Auchan мелений 55г
3 г.
М'ята 50г
5 г.
Молоко Наше Молоко ультрапастеризоване 3,2% 950г
400 мл.
Сіль Єгипет
за смаком
Спеція Перець чорний мелений
за смаком
Етапи приготування
01
Яйце збити з сіллю. Додати оливкову олію і просіяне борошно. Замісити тісто, скачати в кулю і накрити його харчовою плівкою. Залишити тісто на 15-20 хвилин.
02
Молоко підігріти. Картоплю помити, очистити, нарізати шматочками і відварити в підсоленій воді до готовності. Злити воду і зробити з картоплі пюре, додавши молоко.
03
Рис залити водою і відварити близько 7-10 хвилин. Викласти в друшляк, щоб вода стекла. Додати рис до пюре. М'яту помити, просушити і подрібнити.
04
До картопляно-рисової суміші додати оливкову олію, мускатний горіх і м'яту. За смаком додати сіль, перець і добре перемішати. Тісто дістати, розділити на 2 частини і розкачати. Духовку розігріти до 190°C.
05
Викласти один пласт тіста у форму, потім начинку і накрити другим пластом. Зліпити краї, змастити яйцем і поставити в духовку. Випікати пиріг близько 30-40 хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів





























 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1) (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)