
Чайний грог
Холодними зимовими вечорами особливо хочеться чогось зігріваючого. Мова йде про «напій брутальних матросів і суворих боцманів» – грог. Назва цього напою походить від непромокаючої накидки «грогрем» британського адмірала Вернона, який власне і придумав цей гарячий алкогольний коктейль. Грог являє собою не що інше, як досить розбавлений сиропом ром. Найчастіше туди ж додається чорний чай і багато прянощів, однак існують і інші варіації напою. Цікавий шлях еволюції пройшов цей англійський коктейль. Раніше грогом називали ром, який розбавляли міцним чаєм. Зараз же це – чай, кріплений ромом. Часи змінюються: витонченими дамами теж полюбився цей напій.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Чай чорний Lipton Forest Fruits 1,5г*20шт
400 мл.
Ром Pott 54% 0,7л
100 мл.
Цукор Ваш Цукор 10кг
2 ст. л.
Лимон
0,5 шт.
Кориця Badia палички 14,2г
1 паличка
Перець духмяний Еко 20г
5 горошин
Бад’ян Еко 6г
2 зірочки
Гвоздика Auchan 10г
5 бутонів
Етапи приготування
01
Лимон нарізати кружечками.
02
Покласти в каструлю лимон, корицю, перець, бадьян, гвоздику.
03
Додати цукор.
04
Додати чай. Довести до кипіння, прибрати з вогню. Дати настоятися 15-20 хвилин.
05
Додати ром. Процідити, розлити по келихах і подавати.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів




























 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1) (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)