
Калитки (карельські пиріжки) з начинкою
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Борошно житнє Хуторок 900г
2 ст.
Сметана ХМЗ 20%
150 мл.
Молоко Наше Молоко ультрапастеризоване 3,2% 950г
150 мл.
Сіль Єгипет
за смаком
Картопля фасована
200 г.
Масло вершкове домашнє
за смаком
Етапи приготування
01
Сметану із молоком змішати в мисці. Просіяти в окрему миску борошно, додати за смаком сіль, поступово додавати суміш сметани і молока. Замісити тісто. Загорнути в харчову плівку, дати настоятися 20-30 хвилин.
02
З тіста зробити ковбаску, нарізати її на шматочки, кожен розкачати в тонкий кружечок, товщиною 1-1,5 мм.
03
Відварити картоплю, остудити, зробити пюре, змішати з вершковим маслом, додати трохи солі, за смаком.
04
Викласти в центр кожного кружечка начинку з картоплі (начинка може бути будь-яка), з двох сторін підвернути краї до центру, защипнути краї з відступом в 1 см.
05
Розігріти духовку до 200°C. Змастити деко олією, викласти калитки на деко, випікати протягом 20 хвилин.
06
Вживати калитки необхідно змочивши в гарячому молоці, або змастивши вершковим маслом змішаним з подрібненим яйцем.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів


























 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1) (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)