
Яблучна бабка
За вельми дивною назвою «бабка» ховається традиційна білоруська страва, яку в Литві прийнято називати «кугеліс». Вона являє собою терту картоплю, запечену в горщиках (або в порційних формочках) з м'ясом і цибулею. Білоруські господині традиційно готують цю досить-таки бюджетну запіканку своїм чоловікам, адже ця ситна, поживна і дуже смачна страва – те, що потрібно для голодного чоловіка. Популярність картопляної бабки сприяла появі великої кількості різновидів цієї страви, у тому числі і солодких. Одну з таких десертних запіканок для чаювання хочемо Вам сьогодні запропонувати. Головний компонент нашої бабки – кисло-солодкі яблучка, запечені в яєчно-сметанному тісті.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Яблука Світ фруктів сушені різані з червоного яблука 50г
600 г.
Цукор Ваш Цукор 10кг
50 г.
Яйце куряче С0 1шт
4 шт.
Сметана ХМЗ 20%
100 г.
Кориця Еко мелена 20г
3 г.
Борошно пшеничне вищий гатунок
30 г.
Масло вершкове домашнє
20 г.
Етапи приготування
01
Яблука помити, очистити, половину яблук нарізати шматочками, половину - натерти на тертці. Жовтки змішати з цукром і сметаною. Додати сметанну масу до яблук, перемішати, додати корицю і просіяне борошно.
02
Білки збити і додати до яблучної маси. Духовку розігріти до 200°C. Масу викласти у формочки (змащені маслом) і поставити їх у духовку. Випікати яблучні бабки близько 25-35 хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів



























 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1) (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)